AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Kuluncak ilçesini ziyaret ederek bazı temaslarda bulundu.
Beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte ilçeyi ziyaret eden Milletvekili Nurettin Yaşar, belediye, Kaymakamlık ve ilçe teşkilatını ziyaret etti. Kuluncak AK Parti İlçe teşkilatında partililerle istişare toplantısında bulunan Milletvekili Yaşar, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinerek gösterdikleri dik duruştan dolayı Kuluncaklılara teşekkür etti.
15 Temmuz’un daha önce benzerine rastlanılmamış bir süreç olduğunu ifade eden Yaşar, “Türkiye’de de dünyada da eşine pek rastlanılmamış bir direnişle darbeye karşı darbe yaptık. Darbeyi bertaraf ettik ve ertesi gününde işimize gücümüze devam ettik. Pazartesi günü de bankalar işlemlerine devam ettiler. Tıkır tıkır Türkiye çalıştı. Başka bir hükümet olsa bu süreçte bunu mazeret yapar bir sürü yatırımı askıya alabilirdi. Biz tam tersine darbeyi engellemenin yolunun Türkiye’nin güçlenmesi, büyümesi, hizmetlerin aksamadan devam etmesi olarak gördük” dedi.
Darbe girişimi sonrası Hükümetin zaman kaybetmeden yatırımlarına devam ettiğini hatta projeleri de arttırdığını belirten Yaşar, “Çünkü bu toplum çok değerli bir toplum olduğunu, değerli bir millet olduğunu, gördüğü hizmetlerin daha fazlasını hak ettiğini 15 Temmuz gecesi fazlasıyla bize gösterdi. Her şey söylendi, konuşuldu, daha da konuşacağız ama konuştuklarımızın hepsinin karşılığı olacak. Karşılıksız söz olmayacak, 15 Temmuz bize bunu öğretti. Bundan sonra biz eski siyaseti sürdürme lüksüne sahip değiliz” ifadelerine yer verdi.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’da konuşmasında Kuluncak ilçesine yapılan yatırımlardan bahsetti. Kuluncak’ta hem belediye hem de ilçe başkanının ilçenin kalkınması için üst düzeyde gayret gösterdiğini belirten Kahtalı, “Biz 3 kısımda topluyoruz buradaki çalışmaları. Birincisi devlet, hükümet olarak bizim bakanlıklar tarafından yürüttüğümüz çalışmalar, ikincisi Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar ve üçüncüsü de ilçe belediyesi olarak yapmamız gereken çalışmalar. Biz burada başkanımızın Kuluncak’ta 30 Mart seçimlerinin ardından ilçenin çehresini değiştirecek güzel çalışmalar yaptığına şahit oluyoruz” dedi.
Siyasiler olarak sorun çözücüler makamında olduklarını kaydeden Kahtalı, “Biz siyasette bu işe talip olmuş insanlarız” ifadelerini kullandı.
Kuluncak’ın güzel ve şirin bir ilçe olduğunu ifade eden Kahtalı, “İlçede yurt anlamındaki sorun çözülüyor. Hastane ile ilgili de geçen Bakanımız Bülent Tüfenkci başkanlığında ziyaret ettiğimiz Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bu konuyu ilettik. Kuluncak’a bir entegre hastane ihtiyacı olduğunu söyledik ve inşallah Sağlık Bakanımız da bunu gerçekleştirebileceklerini ifade etti. Bunun haricinde burada bir termal tesis projemiz vardı. Türkiye’de 3 bin metre sondaj vurabilen tek bir makine var. Onun da sözünü bakanımız arayarak sözünü aldı. İnşallah yeniden bir deneme yapılacak ve yeterli sıcaklığa ulaşılınca da burada güzel bir termal tesis yapılacak” diye konuştu.