Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kent merkezindeki bazı okulların taşınması ile ilgili “Öncelikli düşüncemiz çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi” dedi.
Basın İnternet Medya Yayıncıları Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Apohan ve yönetim Kurulu üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Malatya’nın eğitim sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunulurken BİMYAD Genel Başkanı Apohan, “Eğitimde Türkiye’nin yaşamış olduğu belli başlı sıkıntılarda Malatya’da nasibini almaktadır” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise BİMYAD’ın eğitime verdiği önemden dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti. Ziyaret sırasında eğitim ile ilgili soruları da yanıtlayan Tatlı, Kaynarca ve TOKİ’deki okulların tam gün eğitime uygun olmadığı yönündeki eleştirilere de açıklık getirdi. TOKİ İlköğretim Okulu’nun tam gün eğitime elverişli olduğunu dile getiren Tatlı, “Kaynarca İlköğretim Okulu’nda biz eğitimcilerin önemsediği sorunlardan birisi olan lavabo kısıtlı ve yetersiz olduğu için tam gün eğitime müsait değildir. Konu ile ilgili gerekli araştırma ve denetimler yapılarak tam gün eğitime uygun olup olmadığı yönünde kararlar verildi” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin imzaladığı protokol ile kent merkezindeki bazı okulların kent dışına taşınması konusuna da değinen Tatlı, “İmzaladığımız ön protokolde, öncelikli düşüncemiz, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesidir. Nitekim taşınılması düşünülen okullarda, bahçe problemi, kantin problemi, lavabo ve trafik probleminin olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızın güvenliği açısından kent trafiğinin yoğun olmadığı bölgelere taşınmasını uygun bulduk” ifadelerini kullandı.
Tatlı, Yeşil Kuşak Projesi kapsamında bölgede başka anaokulu olmadığı için Zübeyde Hanım Anaokulunun yerinde kalacağını belirterek Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimde kalitenin artırılması ve iyileştirilmiş şartlar altında eğitimin devamının sağlanması için gereken çalışmaları titizlikle yürüteceklerini söyledi.