Malatya’da, minibüsçü ve servisçi esnafı, Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Türkiye’ye yönelik düzenlenen darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor. 15 Temmuz’dan bu yana meydanları terk etmeyen esnaflar dün akşam saatlerinde de araçlarıyla uzun konvoylar oluşturarak şehir merkezinde tur attı.
15 Temmuz akşamı FETÖ tarafından milli iradeye yönelik yapılan darbe girişimine karşı Malatya Minibüsçü ve Umum Servisçiler Odası Başkan Mesut İnce’nin talimatları doğrultusunda minibüsçü esnafı bir çok kavşağın kapanmasında etkin rol almıştı. Vatandaşların da meydanlara taşınmasında ücretsiz olarak hizmet veren minibüsçü esnafı darbe girişiminin Malatya ayağının başarısızlıkla sonuçlanmasında büyük katkı sağlamışlardı.
İlk olarak eski Buğday pazarı içerisinde bulunan minibüs garajında toplanan esnaflar sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, minibüsçü ve servisçilerin araçlarıyla ve canlarıyla darbe girişimini gerçekleştirenlere karşı siper olduğunu ifade ederek “Biz minibüsçü ve servisçi arkadaşlarımızla beraber dün olduğu gibi bugün de Cumhurbaşkanımızın ve seçilmiş iradenin yanındayız” diye konuştu.
Konuşmasında zaman zaman duygularına hakim olmayan Başkan İnce “Kahraman ordumuzun içerisine sızmış hainler tarafından yapılan darbe girişimi vatandaşlarımızın ve emniyetimizin dik duruşuyla geri püskürtülmüştür. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Tankın önüne yatan, kendisine silah doğrultan hainlere direnen minibüsçülerimizden ve vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bu aziz millet sizi asla unutmayacaktır” ifadelerine yer verdi.
15 Temmuz akşamı bütün minibüsçüleri ve servisçileri sokaklara çağırdıklarını dile getiren İnce “Minibüsçü ve servisçi esnafımız halkımızı sokaklara ücretsiz olarak taşıdı ve darbeye karşı dimdik durdu. 16 Temmuz cumartesi günü tankların kışlalarından çıktığını haber aldık, bunun üzerine tüm esnaflarımızı mesajla bilgilendirerek tüm kavşakları, ana caddeleri ve şehir merkezine girişleri kapatmaları talimatını verdik. Esnafımız da araçlarıyla ve canlarıyla bu hainlere karşı siper oldu. Biz dün olduğumuz gibi bugün de Cumhurbaşkanımızın ve seçilmiş iradenin yanındayız, mili iradenin karşısında kimse duramaz” dedi.
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan İnce, “Alevi, Sünni, Türk, Kürt kardeştir. Bu devleti ecdadımız bize emanet bıraktı. Bizler sonsuza kadar da bu vatanı savunacağız. Biz Çanakkale’de düşmanı denize birlikte döktük, hain FETÖ’cüleri de birlikte püskürttük ve püskürtmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İnce konuşmasında, vatandaşları da provokasyonlara uymamaları konusunda uyararak demokrasi nöbetini sürdürmemeye davet etti.
Başkan Mesut İnce’nin konuşmasının ardından Minibüsçüler ve servisçiler konvoylar oluşturarak Türk Bayrakları ile şehir merkezinde tur attı. Minibüsçü ver servisçiler daha sonra hükümet meydanına giderek demokrasi nöbetini sürdürdü.