Malatya Ticaret Borsası (MTB)’nın Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ’Kuru kayısıda lisanslı depo kurulumu’ projesi masaya yatırıldı.
Oda binasında yapılan toplantıya Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mesut Öztop, MTB Meclis Başkan Vekili İdris Payza ve meclis üyeleri katılırken toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.
Toplantıda bir konuşma yapan Malatya Valisi Mustafa Toprak, lisanslı depoculuğun kayısıya ne gibi yararlar sağlayacağını tartışacaklarını ifade ederek, “Kayısı Malatya için çok önemli bir ürün. Biz de kayısı ile ilgili ne gibi yenilikler yapabiliriz ve lisanslı depoculuğu nasıl gerçekleştirebiliriz, bunu konuşacağız. Ben toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Vali Toprak’ın konuşmasının ardından Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mesut Öztop katılımcılara ’Kuru kayısıda lisanslı depo kurulumu’ projesi ile ilgili sunum yaparak bilgiler verdi.