Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’yı parti il binasında ziyaret ederek 15 Temmuz’da FETÖ tarafından düzenlenen darbe girişimine karşı gösterdiği dik duruştan dolayı teşekkür etti.
Ziyarette konuşan Erkoç, İl Başkanı Kahtalı’nın 15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara inin’ çağrısından önce teşkilat üyelerini mesaj yoluyla bilgilendirerek parti önüne çağırdığını ve partililerle beraber Hükümet Meydanına çıktığını ifade ederek “Kendisi darbe girişimin Malatya ayağının başarısız olmasında önemli pay sahiplerinden birisidir. Ben bu vesile ile başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
FETÖ darbe girişiminin amacının milleti bölmek, parçalamak ve vatansız bırakmak olduğunu kaydeden Erkoç, milletin hainlerin planını bozduğunu söyledi.
Türkiye’de darbe girişimine karşı ilk basın açıklamasını MTSO’nun yaptığını dile getiren Erkoç, darbe girişimi esnasında milletin iradesini ortaya koyarak darbe girişiminin karşısında durduğunu ve asıl kahramanın millet olduğunu belirterek, “Necip millet tanklardan ve helikopterlerden atılan bombalara göğsünü siper ederek ülkeyi büyük bir felaketten kurtardı. Allah milletin gönlündeki ölüm korkusunu aldı, Şahadet şerbetini içme duygusunu yerleştirdi. Bu necip millet kendine yakışır bir tavır sergileyerek bu işin önüne geçti. Allah bir daha ülkemize ve milletimize böyle acı, ihanet ve hainlik yaşatmasın” diye konuştu.
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Erkoç, “Zaman birlik zamanı, zaman kardeşlik zamanı, zaman gönüllerimizi birbirimize açma zamanı. Hainler muhakkak cezasını en ağır şekilde çekecektir” ifadelerini kullandı.
Erkoç, hiçbir gücün milletin iradesinin üzerinde olmayacağını kaydederek, “Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Siyasi Parti Genel Başkanları olmak üzere demokrasimize ve milli irademize sahip çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile kahraman milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Demokrasimize sahip çıkarken canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya İl Başkan Kahtalı ise, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyar duymaz teşkilat üyelerine mesaj attıklarını ve parti il binası önünde toplanmalarını istediklerini kaydederek “Allah’a şükür ilk on dakikada buraya binlerce insan geldi. Geçmişte, darbe denildiği zaman insanların yapması gereken şey evlerine dönüp içine kapanmaktı. Ancak bu necip millet 15 Temmuz’da ilk andan itibaren burada ve tüm Türkiye’de canını ortaya koyup vatanı ve namusu için bu bedeli ödemeye hazır olduğunu gösterdi. Demokrasi ve milli iradeye sahip çıktı. Ben buradan bir kez daha kahraman milletimize teşekkür ediyorum” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren MTSO Meclis Başkanı Sami Payza ve üyelerin parti önünde toplandığını, MTSO Başkanı Erkoç’un da Hükümet Meydanında olduğunu kaydeden Kahtalı, darbe girişimine karşı verdikleri desteklerden dolayı Erkoç, Payza ve MTSO Üyelerine teşekkür etti.