Eskimalatya bölgesinin bazı mahalle muhtarları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, yaşanan sulama suyu sorununun çözümü için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan destek istediler.

Battalgazi ilçesine bağlı Eskimalatya bölgesinde yaşanan sulama suyu sorununun çözümü için Eskimalatya bölgesinde bulunan Kuluşağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Başer, Karakaşçiftliğiköyü Mahalle Muhtarı Şevket Yavuz, Karaköy Mahalle Muhtarı Ali İlçin, Göller Mahallesi Muhtarı Abdulvahap Oğuz, Çolakoğlu Mahalle Muhtarı Şahin Çolakoğlu, Ağılyazı Mahallesi Muhtarı Yunus Alkan, Karatepe Mahallesi Muhtarı Gazi Yoldaş, Yarımcahan Mahallesi Muhtarı Hasan Herdili ve Adagören Mahallesi Muhtarı Şeref Doğan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, muhtarların görüş ve önerilerine önem verdiklerini belirterek, “Mahallelerimizle ilgili sorunları birlikte istişare edeceğiz, çözüm önerilerini dinleyeceğiz. Netice itibariyle mahallelerimizin hakikaten çağdaş ve modern anlamda bir belediye hizmeti ile tanışması veyahut da örtüşmesi noktasında gayretlerimiz son surat devam ediyor. Şu anda da bütün sahada hem Park Bahçeler Müdürlüğü olsun, hem Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz olsun, hem Fen İşleri ve İmar Müdürlüğümüz olsun, her konuda yoğun bir çalışma içerisindeler. Tabi muhtarlarımızın görüş ve düşüncelerini alarak bizde bundan sonraki yön haritamızın ve yön pusulamızın oluşmasında, muhtarlarımızın, seçilmiş insanlarımızın görüşleri bizim için anlamlı, önemli ve manidardır. Bu anlamda muhtarlarımızın burada bulunmasından ve burada bizleri ziyaretinden duyduğum memnuniyetimi ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı ve Kuluşağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Başer ise, sulama sorununa dikkat çekerek, “Battalgazi bölgesindeki 70 bin dönüm arazi çok mağdur durumda. Biz daha önce Kapıkaya ile ilgili bazı görüşmeler yaptık. Bu ovaya mutlaka bir çözüm bulmamız lazım. Yarımcahan Sulama Projesi diye bir proje yapıldı, iptal edildi. Elektrik maliyeti çok yüksek diye iptal edildi. Halen o proje duruyor. Şu anda biliyorsunuz güneş enerjili sistemler çıktı, bu projeyi tekrar hayata geçirip, bu güneş enerji sistemi ile tekrar hazır hale getirebilir miyiz? Bu konuda sizden destek bekliyoruz. O konuda sizden de eminiz, elinizden ne gelirse yapacağınızdan eminiz. Ankara’da da bazı görüşmeler düşünüyor muhtarlarımız. Bu konuda da bizlere öncülük yaparsınız teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yarımcahan Mahallesi Muhtarı Hasan Herdili’de, Battalgazi Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, Gerçekten büyükşehir olduktan sonra özellikle yapılan hizmetlerden dolayı biz çok memnunuz. Gerek asfalt ve gerek diğer konularda gerçekten Battalgazi Belediyesi olarak sizlere minnettarız” dedi.

Herdili, sulama suyu konusunda yaşanan soruna dikkat çekerek, “Ziraat Odası başkanımızın da belirttiği gibi bizim Yarımcahan ovası 8 köyü kaplıyor. Toplamda 75 bin dönümlük bir arazi. 1990’lı yıllarda bir proje yapılmıştı, önce Kapıkaya, orası iptal edildi, Barajdan pompalarla su alma orada iptal edildi. Biliyorsunuz sulama sistemlerimiz de bir kooperatif var olmuyor. Yarımcahan iyi kötü götürüyoruz. Kısmen sulayabiliyoruz. Çok sıkıntı çekiyoruz. Bu alanın tamamına bir su projesi düşünülmesi için sizin önderliğinizde gerekli bu konunun çözümü için bir çaba göstermenizi rica ediyoruz” şeklinde konuştu.