Battalgazi Belediyesi tarafından 30 yıl ve üzeri muhtarlık görevini yapan muhtarlara teşekkür plaketi verildi.
Battalgazi Belediyesi tarafından Mentalite Otel’de gerçekleştirilen programa, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Jandarma İlçe Komutanı Üsteğmen Bülent Eriş, Battalgazi İlçe Emniyet Amiri Oğuz Kaya, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Mustafa Sayın, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, Battalgazi ilçesinin mahalle muhtarları ve birim müdürleri katıldı. Programın açılışında konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, “Muhtarlar olarak sizler en seçkin kişilersiniz, değerinizi bilin. Battalgazi Belediye Başkanı veya yetkilileri ile istişare edip hizmete talip oldunuz, olmaya devam edeceksiniz” şeklinde konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, muhtarlık görevinin önemine dikkat çekti. Gürkan, “Muhtarlar bizim için önemlidir. Muhtarlar ülkemiz için de önemlidir. Demokrasi şayet nehir ise muhtarlarımız bu nehri besleyen kollardır. Çeşmeler, pınarlar, çaylar, derelerdir. Muhtarlar olmazsa demokrasi nehirleri kurur. Demokrasi diye bir şey olmaz. Demokrasinin başladığı yer, muhtarlıkta başlar, mahallede başlar. Bir memlekette milli birlik ve beraberliği ihdas etmek istiyorsak muhtarlık ve akabinde de mahallelilik kavramına çok önem vermemiz gerek. Mahallelilik olgusunu, aidiyet olgusunu berberini, bakkalını, manavını yani benim mahallem olgusunu yerleştiremezsiniz, milli birlik ve beraberliği sağlamamız mümkün değildir” diye konuştu. Gürkan, Battalgazi Belediyesinin çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Gürkan, ilk olarak Mahalle Müzeleri’nin önemine vurgu yaparak, Türkiye’de ilk mahalle müzesinin Battalgazi ilçesinde açıldığını söyledi. Gürkan, “Mahalle müzeleri diye bir kavram ihdas ettik. Bana gerek seçimlerden önce gerek seçimler sürecinde ve sonrasında televizyon programlarında ‘sizin en önemli çalışmanız nedir’ diye sorduklarında ben mahalle müzelerinin olduğunu söyledim. O mahalle müzelerinin ilkini Hasırcılar’da, akabinde diğer yerlerde açmaya başladık. Eskimalatya’da da Poyraz Konağı diye bir mahalle müzesi açtık. Bu mahalle müzesi açılmadan, proje aşamasında bunun bir Türkiye projesi olduğunu söyledim. 17 Kasım’da Antalya’da ödüle layık görülmüştür” ifadelerini kullandı.
Gürkan, yüz yıllık belediyelerin imkanlarına sahip olduklarını belirtti. Gürkan, “Bu iki buçuk yıl içinde yüz yıllık bir belediye düşünün. O yüzyıllık zamanda neleri ihtiva etmişler, nelere sahip olmuşlar, Battalgazi Belediyesi o yüzyıllık belediyelerin yüz yılda getirdiği birikimlerinin hepsini iki buçuk yıl içinde Battalgazi Belediyesi olarak bizde kurmuşuz. Araç, gereç, hizmet her türlü hizmetimiz ve aracımız mevcuttur” dedi. Battalgazi Belediyesi’nin 15 ay gibi kısa bir süre içinde iki hizmet binasını hizmete sunacağını belirten Gürkan, “Bu Türkiye’de bu bir rekordur. İki tane hizmet binasını 11 ay geçti, 4 ayımız kaldı, öyle tahmin ediyorum ki Mart ayının sonunda bitecek. Nisan ayında hem Devlet Su İşleri yeni hizmet binasına geçecek, hem de biz kendi hizmet binamıza taşınacağız. Bu hizmet binası da işlevsel olarak, çevresel olarak, akıllı bina olma özellikleri nedeniyle doğu ve güneydoğu Anadolu’da tek hizmet binası olma özelliğine sahiptir. Bu bina kendi enerjisini üretecek, yağmur suyuyla devinimini sağlayacak, gün boyunca elektriğini güneş enerjisinden sağlayacak bir yapı formatındadır” diye konuştu. Gürkan, Konkasör Tesisi, Asfalt Plenti’ni hizmete sunduklarını belirterek, Battalgazi ilçesinde asfaltsız yol bırakmama hedefiyle asfalt çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Katılımcı, sosyal, kültürel ve çevre dostu belediyeciliği alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Gürkan, Expo 2016 Antalya’ya katılan tek ilçe belediyesinin Battalgazi Belediyesi olduğunu ifade ederek, “EXPO 2016’ya katılan tek ilçe belediyesiyiz. 55 devlet katılmış, 8 devletin gözlemci, 10 Büyükşehir Belediyesi katılmış, ilçe olarak da sadece Battalgazi Belediyemiz katılmıştır. Buradaki standımız 17 günde yapılmış v EXPO’da ödül almıştır” şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’da konuşmasında, Battalgazi Belediyesinin Türkiye’ye örnek olacak hizmetlere imza attığını ifade etti. Kahtalı, “AK Parti, belediyeciliği gerçekten bu anlamda da kendini ortaya koyuyor. İlimizde 14 belediyenin 12’si AK Parti hükümetlerinin kurumsal kimliği adı altında seçilmiş belediyelerimizdir. Büyükşehir ile birlikte 2 tane metropol ilçemiz hep birlikte büyük bir uyum içinde memleketimize hizmet etmekteler. Az önce kıymetli başkanım anlattı 2,5 yıl içerisinde kurumsal kimliğini tamamlamış, sosyal ve kültürel anlamda da yapılabileceğinin maksimumunu yapmış, gerçekten göğsümüzü kabartan çalışmalarıyla partimize ve bu ilde yaşayan bütün kardeşlerimize hizmet etmek adına da çaba ve gayret göstermişlerdir. Bunlar bizleri mutlu ediyor. Belediye başkanımızın 102 muhtarı ve bizleri bir araya getirmesi, varsa sorunlarımızı yerinde anında karşılayabilmek için burada talimatlar verilmesi bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Geleceğe bakışımızı daha da güçlendiriyor. Başkanımızın yaptığı çalışmalar 2,5 yıl içinde yapılması zor olan çalışmalar idi. Yeşil alan çalışmaları, sosyal mekanların yapılması olsun, güzel çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Bu çalışmalar Türkiye’de örnek olacak çalışmalardır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 30 yıl ve üzeri muhtarlık görevini sürdüren muhtarlara protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketleri verildi. Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç ise Gürkan’a Battalgazi ilçesine yapılan hizmetler, Malatya’nın tanıtımı ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı tutumu dolayısıyla teşekkür plaketi verdi.