Müstakil Sanayici İş adamları Derneği(MÜSİAD) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balin ve yönetim kurulu üyeleri, yeni binasına taşınan Malatya Ticaret Borsası’nı (MTB) ziyaret etti.
Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Malatya Ticaret Borsası’nın kent ekonomisi adına önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Balin, "Bu yıl kayısı rekoltesi sizlerin değimi ile çiftçinin yüzünü güldürdü. Açıklanan rekolte başta köylümüz ve Malatya’ya hayırlı olsun” diye konuştu. Malatya Ticaret Borsası’nın artık daha güzel ve büyük bir binada hizmet vermeye başladığını belirten Balin, “Bu binanın içerisinde Malatya ekonomisini yükseltecek, güçlendirecek çalışmalar yapılacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Hafta sonu yapılan AK Parti olağan kongresine de değinen Balin, kongre sonrasında Binali Yıldırım Başbakanlığı’nda 65’inci hükümetin kurulduğunu ve kabine de yeniden Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin yer almasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Balin, “Başbakan Binali Yıldırım’a Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yeniden Bülent Tüfenkci’nin getirilmesi ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı’na Öznur Çalık’ın atanmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bakanımız ve Genel Başkan Yardımcımızın Malatya’ya güzel şeyler katacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu. Çeyrek asırdır Türkiye ekonomisinin pozitif bir büyüme ile ilerlediğini kaydeden Balin, yeni kurulan 65’inci hükümetle de bu büyümenin devam edeceğine inandıklarını söyledi. Balin, Malatya sanayisi ve ekonomisinin kurulan yeni hükümet döneminde de hızla büyüyeceğine inandıklarını aktardı.
MÜSİAD yönetim kurulunun ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ise yeni kurulan hükümete değinerek, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin yeniden kabinede yer almasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Özbey, ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Milletvekili Öznur Çalık’a da başarılar dileyerek, Malatyalılar olarak iki sevinci birden yaşadıklarını söyledi. Malatya Ticaret Borsası olarak yeni yerlerine taşındıklarını ve Malatyalı üreticilere daha iyi hizmet sunacaklarını kaydeden Özbey, özellikle Malatya kayısının pazarlaması noktasında borsa olarak çalıştıklarını ifade etti. Yeni Ticaret Borsası binasında satış salonu oluşturduklarını ve buraya özellikle ihracatçıların ilgi göstermesi gerektiğini dile getiren Özbey, üreticilerin getirecekleri kayısıları, binada bulunan laboratuvarda analiz ettikten sonra hemen yan tarafta ki satış salonunda pazarlayabileceğini belirtti.