Malatya Yeşilyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı evde eğitim alan öğrencilere ve ailelerine yönelik feribot etkinliği düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, RAM Müdürü Nazım Gümüş, Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, aileler ve eğitim alan öğrenciler katıldı. Etkinliğin ilk konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, bir yıl boyunca evde eğitim alan çocuklar için böyle bir etkinlik yaptıklarını kaydetti. Tatlı, “Etkinliğimizde evde eğitim gören çocuklar, öğretmenleri ve aileleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi de bu etkinliğin düzenlenmesinde bizlere katkı sundu. Bize eğitimin her aşamasında her zaman destek olan büyükşehir ve Yeşilyurt belediyelerine bu konuda çok teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadılar. En büyük teşekkürümüz siz anne ve babalaradır. Sizler bu eğitim süreci içerisinde evlerinize gelen öğretmenlerimize destek oldunuz. Bundan sonra da İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çocuklarımızın yanındayız” diye konuştu.
Daha sonra söz alan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ise etkinliğin çok anlamlı olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardın geziye katılan öğrencilere Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. Daha sonra gezide bulunan tüm öğrenciler, aileler ve protokol, Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen öğle yemeğine katıldı.