Malatya Büyükşehir Belediyesi, haşere ile daha etkin bir şekilde mücadele edilebilmesi için okullarda da eğitim çalışmalarına başladı.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalanarak, haşere ile mücadele sırasında dikkat edilecek hususların yer aldığı bir sunum milliegitim.gov.tr adresine yüklenerek, tüm okullarda öğrencilere anlatılarak, öğrencilerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından, 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde haşere ile mücadele konusunda bir eğitim semineri düzenlendi. Eğitim seminerine, Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı, 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Türkoğlu ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Haşere ile mücadelede eğitimin önemine değinen Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı, “Ülkelerin ve toplumların medeniyet ölçüsü gençlerin toplum adına faydalı, yararlı ve güzel hizmetler ile projeler üretmesi ile doğru orantılıdır. Haşere ile mücadeleye en büyük katkıyı eğitimle sağlayabiliriz. Haşere ile mücadeleye kimyasal-biyolojik mücadele yüzde 30, fiziksel -mekanik mücadele yüzde 30, eğitim ve bilinçlendirme ise yüzde 40 katkı sağlamaktadır. Türkiye, haşere ile mücadelede oldukça fazla harcama yapmaktadır. Ülkemiz yıllık 550 milyon lira haşere ile mücadele için harcama yapmaktadır. Ancak gelişmiş ülkelerde ise bu maliyet çok daha düşüktür. Haşere ile mücadelede gerekli bilgilendirmeyi ve eğitimi verebilirsek, siz gençlerin yapacağı katkılar doğrultusunda daha etkin bir mücadele yürütmüş olacağız” şeklinde konuştu.
Aşıcı, haşere ile daha etkin ve bilinçli mücadele için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol yapıldığını belirtti. Aşıcı, “Yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde, haşere ile mücadele konusunda hazırlamış olduğumuz sunumu milliegitim.gov.tr adresine yükledik. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda fen, kimya ve biyoloji dersi öğretmenleri tarafından öğrencilerimize haşere ile mücadele konusunda bilgiler aktarılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak başlatmış olduğumuz bu uygulama Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşımaktadır” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından, haşerelerin üreme alanları ve haşere ile etkin mücadelenin nasıl yapılacağına dair bilgiler slayt eşliğinde öğrencilere anlatıldı.