Koordinatörlükten yapılan yazılı açıklamada, sınava girecek adayların trafik yoğunluğuna sebep olmaması için sınava gireceği binaya giderken toplu taşıma araçlarını kullanmaları, sınav binası girişinde yığılmaya yol açılmaması için çanta, cüzdan ve benzeri eşyalarını sınava gireceği binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce binanın önünde bulunmalarının sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından önemli olduğu belirtildi.

Sınav günü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait toplu taşıma araçlarının saat 07.00 ila 14.00 arasında sınav giriş belgesini gösteren adaylara ücretsiz olacağı aktarılan açıklamada, nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için nüfus dairesinin sınav günü 07.00-10.15 saatleri arası açık olacağı bildirildi.

Açıklamada nüfus cüzdanında, T.C. Kimlik Numarası ile soğuk baskı damgalı fotoğraf olması gerektiğini anımsatıldı.

Adayların sınav giriş belgesini https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. kimlik numarası ve şifresini kullanarak edinebilecekleri kaydedilen açıklamada, belgenin renkli ya da siyah beyaz olmasında mahsur bulunmadığı ifade edildi.