Kapalıçarşı üzerinde toplanan grup, dövizler taşıyarak ve "Susma Haykır, Kadına Şiddete Hayır", "Şiddetin Çözümü Şiddet Değildir" ve "Kadın İnsanlık Onurudur" sloganları atarak Fuzuli Caddesinden Kernek Meydanına kadar yürüdü. Yakalarına Aslan'ın fotoğrafını da takan grup, ellerinde mumlar taşıdı. 

Burada, grup adına konuşan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, Özgecan Aslan'ı anmak ve kadına her alanda uygulanan tacizi, tecavüzü ve baskıyı dile getirmek istediklerini belirtti.

İnsana uygulanan bu vahşetin, bu şiddetin çözümünü idamda arayarak yine şiddetle sonuç almanın mümkün olmadığını ifade eden Yıldız, "Otobüste, sokakta, iş yerinde kadına tacize hiçbir şekilde seyirci kalınmaması gerekir. Bununla birlikte giydiği kıyafetten dikkat çekmesinden dolayı kadın suçlanmamalı, kadına yapılan kötülüğün nedeni olarak yine kadın gösterilmemelidir" diye konuştu.

Vatandaşların da destek verdiği grup, konuşmanın ardından yaktığı mumlarla olayı protesto etti. 

- Arguvan'daki protesto

Arguvan İlçesi'nde de Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Gençlik Kolları üyeleri tarafından protesto eylemi düzenlendi. 

Grup adına açıklama yapan üyelerden Canan Cabul, kadınlar olarak özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yerlerini alarak kadın cinayetlerinin önüne geçilebileceğini belirtti.

Üyelerden Deniz Boztepe'nin de şiir okuduğu protesto gösterisinde, yapılan açıklamanın ardından gençler, ilçe merkezine yürüdü.

Gençlere, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri de destek verdi.