İnönü Üniversitesi Rektör adaylarından Ord.Prof.Dr. Cafer Özkul, toplumun üniversiteden beklentisinin büyük olduğunu belirterek, “Malatya halkının sanatsal, kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bir ’Halk Üniversitesi’ programı başlatacağız” dedi.
Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikte çalışarak her yıl belli alanlarda seminerlerin düzenleneceğini kaydeden rektör adayı Ord. Prof.Dr. Cafer Özkul, “Seminerler hem üniversitemizin öğretim üyeleri, hem de diğer üniversitelerden getirteceğimiz tanınmış profesör ve uzmanlar tarafından verilecektir. Bir yıl boyunca toplam 100 saat sürecek bu seminerlere katılanlara İnönü Üniversitesi sertifikası verilecektir. Şehirle bütünleşme adına sunduğum diğer projeler yanında bu projemin yeni bir çığır açacağına inanıyorum” dedi.
12 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek olan seçimlere yönelik algı yönetimi çabalarını eleştiren Özkul, “Bazı rektör adayları seçimi önceden kazanmış algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Bu seçimde ve nihai sonuç olan atama konusunda, oluşturulmak istenen bu algıların tersine, sürprizler yaşamaya hazır olsunlar” ifadelerine yer verdi.
Özkul, oluşturacağı yönetimin de milletin bütünlüğü ve devletin bekası için üzerine düşen görevi yapacağını kaydederek, “Büyük Önder Atatürk’ün belirlediği ‘Muasır medeniyetler üstüne çıkma’ hedefi doğrultusunda ilerlemek üzere önce bilim parolasıyla yola çıktım. İnönü Üniversitesine yakışanda budur. Projelerime sahip çıkan öğretim üyesi sayısının oldukça yüksek olduğunu belirtmeliyim” diye konuştu.