Çalık, mesajında, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, 24 Kasım 1928 tarihinde başöğretmen unvanını almasının yıl dönümünü bir kez daha büyük bir coşku ile kutladıklarını belirtti. 

Çalık, "Atatürk, 'Öğretmenler sizin başarınız, cumhuriyetin başarısı olacaktır' sözleri ile öğretmenliğin ne kadar büyük sorumluluk isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekerken, öğretmenlerimizin cumhuriyetin ilerleyişi için en itici unsur olduğunu da ifade etmiştir" açıklamasında bulundu. 

Bu sebeple, öğretmenlerin yeni Türkiye'nin başarıya ulaşması için en önemli unsur olarak, geleceği inşa edecek olan çocukların baş yol göstericileri olduğunu vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

"Öğretmenlik bu onurlu görevi ile sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu son derece saygın ve kutsal bir meslektir. İnsanı işleyerek, ona şekil vererek, hayata hazırlayan öğretmenlerimiz, dünyanın var oluşunun her döneminde gelişimin ve ilerlemenin anahtarı olacaklardır. Fedakar öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada özgür, güçlü ve saygın bir medeniyet olarak sonsuza kadar var olacağımıza dair en ufak bir endişemiz yoktur. Bu düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, onları selamlıyorum."