AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ziyarete AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın yanı sıra AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve üyeleri katıldı. 15 Temmuz sonrası kahramanca vatanının, milletinin, bayrağının ve ezanının sahipliğini yapan kurumları ziyaret ettiklerini belirten Çalık, “Malatya’da bugüne kadar sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ziyaretlerimizi yapmıştık. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ziyaretimizi ise bugün gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz gecesi ilk andan itibaren darbe girişimini püskürtmede çok büyük gayretleri olan ve gerekli tedbirleri alma konusunda büyük bir cesaretle iş makinelerini, ekiplerini yönlendiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün ekibi ile birlikte ilk andan itibaren hem gerekli tedbirleri almaları hem ülkenin korunması noktasında göstermiş oldukları çaba takdire şayandı. Kalkışmanın 3. ayağının Malatya olduğu söyleniyordu. İş makineleri sayesinde 7. Ana Jet üssünden kalkışların ve saldırıların yapılması Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmaları sayesinde önlenmiş durumdaydı. Akabinde yapmış olduğu alanlardaki hendek kazma çalışmaları ulusal basında da yer aldı. Biz milleti savunmak için hendek kazarız, PKK’nın yapmış olduğu ve onun bağlantılı olduğu yerel yönetimlerin yapmış olduğu gibi terör örgütlerine prangalık etmek için hendek kazılmaz. Vatan savunması, millet savunması, bayrak savunması için hendek kazarak darbe yapmak isteyenlere engel olmuşlardır” şeklinde konuştu.
Malatya’nın gelişip büyüdüğünü belirten Çalık, Türkiye’nin gelişmesi ile birlikte olağanüstü saldırılar olmasına rağmen Türkiye’deki büyüme oranlarının dikkate değer olduğunu kaydetti. Çalık, “Türkiye’nin büyümesi ile Malatya’daki büyüme de devam ediyor. Başbakan Binali’nin Diyarbakır’daki açıklamalarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yatırım ve kalkınma hamlesi içerisinde 5 bölgeden 8 il cazibe merkezi olarak ilan edildi. Bu cazibe merkezlerinden bir tanesi Malatya. Malatya’dan yatırım ve kalkınmayla alakalı çok önemli çalışmalar bekliyoruz. Birçok Bakanlığımızın başlatmış olduğu kalkınma hamlesinde inanıyorum ki Malatya’da bölgenin cazibe merkezi olarak çok ciddi yatırımlar alacak. Malatya’nın büyümesi ve gelişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Sağlık alanında da çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Çalık, “Sağlıkla ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Sağlıkla ilgili yatırımlarımızdan bir tanesi de Battalgazi Devlet Hastanemizin 200 yataklı yatırım programına alınması. Battalgazi Devlet Hastanesi yatırım programına alındı, şimdiden Malatya’ya hayırlı olsun. Kuzey Çevre yolunun ihalesi yapıldı. İnşallah nasip olursa biran önce çalışmaları neticelendirilecek” ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise 15 Temmuz tarihinin birlik ve beraberlik adına Türkiye için bir milat olduğunu ifade etti. Çakır, “İnşallah ülkemizin bundan sonraki süreçte daha sağlıklı yol alabilmesi adına milletin ilk defa vatanına, Cumhurbaşkanına, Hükümetine, bayrağına sahip çıktığı kenetlendiği unutulmayacak önemli bir gün yaşandı. Bundan sonraki süreçte vatana ihanet etmiş olan bu şebekenin ortaya çıkarılması çok önemli. Bu işe kalkışanlar, darbe yanlıları vatana ihanet etmiş, yabancı güçlerle iş birliği yapmışlardır. Hükümetine, devletine, bayrağına karşı olanların mutlaka cezalandırılması gerekiyor. Gençlerimize daha sağlıklı bir vatan, güçlü bir Türkiye bırakacaksak bu mücadelenin çok iyi yürütülmesi gerekiyor. İnşallah yargının huzurunda hepsi mahkum olacaktır. Bu yapılanmalar bütün birimlerde, kurumlarda tek tek çözülecek. Malatya halkı bu süreçte sağduyulu davranarak darbe karşısında sokağa ilk çıkan illerden bir tanesidir. Ankara ve İstanbul’daki olaylarda 8 tane şehidimiz var. Bu da Malatyalıların devletine, vatanına, bayrağına ne kadar düşkün olduğunu gösteren aynı zamanda iradesine sahip çıkma noktasında aslında güzel bir gösterge. Darbe girişimi sonrasında şehit olanları bir kez daha rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.
Malatya’nın cazibe merkezleri arasında olmasının bir avantaj olduğunu belirten Çakır, “Malatya’nın cazibe merkezleri arasındaki illerden biri olması yatırımcı ve sanayici anlamında çok önemli. Malatya’da devam eden ve mevcut projelerin hayata geçirilmesi noktasında büyük bir avantaj. Çevre yolunun hayata geçirilmesi Malatya için çok önemli yatırımlardan bir tanesi. Yatırım programına alınması ve yer tesliminin yapılması Malatya için bu işin başlaması çok önemliydi. Şehir içerisinde kalmış çevre yolunun şehir dışına taşınması ile birlikte Malatya hava kirliliğinden, trafik sorununa, büyük tonajlı araçların şehir içindeki yoğunluğuna kadar rahatlama sağlamış olacak” diye konuştu.