Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte geçtiğimiz yıl temeli atılan parklarda çalışmalara başladı.
Parkların çok amaçlı kullanılabilmesi için uzman ekiplerle gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında parkların etrafına yürüyüş alanları ve bisiklet parkurları yapılıyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Fahri Kayahan Bulvarı ile Tecde Yolu arasında Yeşil Hilal Projesi ile yapımına başlanan park çalışmalarını ve Özalper Mahallesi Takva Parkta yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle park alanlarındaki çalışmalarla ilgili bilgi alan Polat, “Yenilikçi, modern ve güçlü tasarımlarıyla öne çıkacak yeni yaşam alanlarından 7’den 70’e her yaş grubundaki vatandaşlarımız üst seviyede faydalanacaktır” şeklinde konuştu.
Polat, Yeşilyurt’un, nüfus artışı ve yapılaşmadan dolayı oluşabilecek sıkıntılarının önüne geçmek ve doğal yapısını korumak adına yeşil alanları 2016 yılı içerisinde artıracaklarını kaydetti. Polat, “Parklar, sadece çocuk oyun alanı ve yeşil alanla sınırlı olmayacak. İhtiyaca göre koşu yolları, bisiklet yolları, fitness alanı, çocuk oyun alanı, spor alanlarıyla donatılarak hizmet alanı haline getiriliyor. Ağaçlandırma, çimlendirme çalışmalarına da büyük önem veriyoruz. İçinde 21 parkı bulunduran ve havadan bakıldığı zaman hilal görüntüsü aldığı için Yeşil Hilal Projesi adını verdiğimiz projede bulunan park alanlarında çalışmaların yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunun yanı sıra Takva Parkı’nın büyük bir kısmı tamamlandı, en kısa sürede halkımızın hizmetine açacağız. Ankara yolu üzerinde inşaatına başladığımız Recai Kutan Parkı’nda bir adet gençlik merkezi ve park alanlarının inşaatına devam ediyoruz. Ekiplerimiz bu alanlarda çok yoğun çalışıyor. Halkımızın isteklerine cevap verecek, ilçemizin görüntüsüne farklılık kazandıracak bu parklarımızın yanı sıra mevcutta bulunan park alanlarının genel görüntüsüne değişiklik getirecek çalışmaları sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bahar sezonu ile birlikte çiçek ekimi ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Polat, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 2016 yılının ilk 3 ayı içerisinde cadde ve sokaklara bin 200 adet, parklara ise 232 adet çınar, akçaağaç ve ıhlamur dikimi yaparken, refüj, kavşak ve parklara 15 bin adet gül, 100 bin adet lale soğanı, 20 bin adet çuha,110 bin adet menekşe, 120 adette yer örtücü ve çalı dikimi gerçekleştirdi. 2016 yılı içerisinde toplam 7 bin adet ağaç dikimi gerçekleştireceğiz. Yapılan bu çalışmalarla kent estetiğine yeni güzellikler kazandırmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz mevsimsel gül, çiçek ve yeşillendirme çalışmalarına devam ederken, ilçenin park ve refüjleri dikilen çeşitli renklerdeki çiçeklerle rengarenk bir görüntüye kavuşuyor” diye konuştu.