Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı uzman eğitimciler tarafında Malatya dahilindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere yönelik eğitimlere başlandı.
Kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadınların istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkanının sağlanması amacıyla Başbakanlık tarafından çıkarılan 2010/14 nolu Genelgenin 7. maddesinde "Kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmet içi eğitimlerde ’kadın erkek fırsat eşitliği’ konusuna yer verilecektir.” Hükmü gereğince başlatılan eğitimler devam ediyor. Bu eğitimler, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazıları doğrultusunda Malatya merkez ve ilçelerdeki tüm personele, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli eğitimciler tarafından Çalışma Hayatında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği konusunda hazırlanan eğitim planına istinaden yapılıyor.
Verilen eğitimler, İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve bağlı kuruluşlar ile Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda çalışan tüm personelleri kapsıyor. Eğitimlerde şu ana kadar Akçadağ, Doğanşehir, Arguvan, Arapgir, Doğanyol ve Pütürge ilçeleri ziyaret edilerek, sağlık kurumlarında çalışan personeller katıldı. Eğitimlerin yıl sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.