Malatya’nın Darende ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Pilav Şenliği bu yılda binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Darende ilçesi derneklerinden MİDİDER tarafından organize edilen şenliklerde ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Mehmet Ayhan bu yıl 7’ncisini düzenledikleri şenliklere katılan herkese teşekkür ederek “Ülkemizin her bölgesine dağılmış hemşehrilerim bu vesile ile memleketlerine gelerek hasret gideriyorlar. Bu şenlik ayrıca bir birilerinden uzak yaşayan yeni nesil gençlerimizin tanışmasına ve kaynaşmasında vesile oluyor. Biz bu organizeyi derneklerimizin ve iş adamı hemşehrilerimizin katkıları ile yapıyoruz. Ben emeği geçen ve buralara gelerek bizleri onurlandıran siz değerli hemşehrililerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şenliğe katılan Darende Belediye Başkanı Dr.Süleyman Eser ise, bu tür organizasyonların hemşehrilerin kaynaşmasına ve hasret gidermesine vesile olduğunu dile getirerek “Sizlerle her zaman iftihar ediyoruz, sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Yurdumuzun her köşesinden bu güzel gün için buradasınız. İnşallah önümüzdeki yıllarda asfaltlı yollardan buraya getireceğiz, daha rahat edeceğiniz oturma yerleri kapalı alanlar yapacağız” ifadelerine yer verdi.
Dünyanın her tarafının ateş çemberine dönüştüğünü kaydeden Eser, “Biz bu güzel ülkede huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bunları neye borçluyuz biliyor musunuz? Sizler o kadar mübarek insanlarsınız ki olumsuz bir yerde yer almadınız. Ne paralel yapıda yer aldınız ne Amerika’nın nede İsrail’in nede bölücü örgütlerin yanında yer aldınız. Bölge halkı ile bir oldunuz bu birliği beraberliği yaşıyoruz. Sizler hizmetlerin en güzeline layıksınız. Sizler bu ülkenin sahiplerisiniz, biz sizlerle birliğimizi beraberliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir güç sahip olamaz sizde bu İman gücü bu Milliyetçilik, bu memleket sevgisi olduğu sürece bizi hiçbir güç yakamaz ve yıkamaz. Bu Bayram gününde bir araya geldiğiniz için Allah sizlerden bin kez razı olsun” şeklinde konuştu.
Malatya İli Darende İlçesi Dernekleri(MİDİDER) organize ettiği pilav şenliklerine binlerce davetli ile Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Can Bozkurt, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ve çok sayıda dernek başkanı katıldı. Katılımcılara yöresel yemek olan Dankuş ikramı yapıldı.