Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kurban Bayramı dolayısıyla bayram mesajı yayımladı.
Polat, bayram mesajında, “Kurban Bayramı Hz. İbrahim gibi bir sınanmanın, Hz. İsmail gibi sadakatin, samimiyetin, fedakarlığın ve Allah’a karşı teslimiyetin zirvesinin yaşandığı güçlendiği müstesna günlerdir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği, sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Bütün bu değerleri içinde barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalıyız. Bu anlamlı ve özel günlerde, akraba ve komşularımızın yanı sıra kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun yaşamalıyız.
Allah’a yakınlaşma gayesiyle, O’nun rızası için yapılan ibadetlerimizin ve Kurban Bayramı’nın birlik beraberliğimize ve dünya barışına vesile olması temennisiyle, tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.
Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yapılan hain saldırılarda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Teşkilatlarımıza başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.
Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle tüm hemşehrilerimin bayramı mübarek olsun” ifadelerini kullandı.