Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler ve İmalatçılar Odası Başkanı Mustafa Avşar, Ramazan ayında ekmek ve pideye zam yapılmayacağını bildirdi.
Mustafa Avşar, yaptığı açıklamada, fırıncılar olarak rayiç bedel taleplerinin olduğunu, ancak Ramazan ayında ekmek fiyatlarına herhangi bir zam düşünülmediğini ifade etti. Ramazan ayı sonrası fiyat değerlendirmesi yapılacağını belirten Avşar, “Ramazan boyunca herhangi bir fiyat artışı yapılmayacak. Fakat rayiç artış talebimiz var. Bu da Ramazan sonrasına kaldı. Biz oda olarak daha önceden 1 Ekim 2014 tarihinde rayiç talebimiz olmuştu. Bunun dışında 20 aydır herhangi bir fiyat artışı olmamıştır. Zam talebimiz oldu ancak o da Ramazan ayı sonrasına kaldı. Fiyat ayarlaması olacak. Öyle fahiş bir artış olmayacak. Odamız ve MEGSAŞ bir fiyat değerlendirmesi yapacağız. Fiyat ayarlamasına gideceğiz. Ramazandan sonra fiyat artışı değerlendirilecek. Aşağı yukarı 20 aydır aynı rayiç bedel ile devam ediyoruz. Tabiki işçilik maliyetlerimiz bir hayli arttı. Un maliyeti yüzde 20’dir. İşçilik maliyetleri ise yüzde 73’tür. Bilindiği gibi asgari ücret arttı ama biz halen bunu ekmek fiyatına yansıtmadık. İşçilik giderlerinin tamamı arttı. Ekmekte gider un, yakıt ve işçilik giderleridir" diye konuştu.
Ramazanda denetimlerin de eksiksiz süreceğini söyleyen Avşar, yıl içinde fırınlarda temizlik, ekmekte gramaj yönünden yapılan denetimlerin aralıksız yapılacağını ifade etti.