Yeni kuran Sarıçiçek Tabiatını Koruma, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Sarıçiçek Yayla Festivali coşkulu geçti.
Sarıçiçek Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve 34 Gündem Medya Genel Yayın Yönetmeni Bekir Hallaç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile geleneksel hale getirdikleri festivalin bu yıl dördüncüsünde bir araya geldiklerini söyledi. Sarıçiçek Yayla Festivaline Malatya, Arapgir, Sivas, Divriği, Erzincan ve Kemaliye’den çok sayıda kişinin katıldığını belirten Hallaç, “Sıla ile gurbet arasında köprü vazifesi gören ve üç ilin ortak noktası Sarıçiçek yaylasında bu yıl dördüncüsü yapılan festivalimizde bir kez daha buluşmanın sevinci içindeyiz” dedi.
Dünyadaki olumsuzluklara ve ülkedeki kardeşlik ortamına vurgu yapan Hallaç, Sarıçiçek’te birlik beraberlik mesajı vererek gurbet ile sılayı buluşturduklarını söyledi. Hallaç, festivale katkı sunan sponsorlar ile belediye başkanlarına ve kaymakamlara teşekkür etti.
Davul zurna ve halaylar ile başlayan festival, daha sonra konuşmalar ve konserlerle devam etti. Konserin ardından birçok hediyelerin verildiği çekiliş programı gerçekleştirildi.
Festivalde Ali Kızıtuğ, Gülenaz, Sırr-ı Dem, İsa Muslubaş, İbrahim Delibaş, Cengiz Yurtseven gibi yöre halkının tanıyıp sevdiği sanatçılar verdikleri konserlerle vatandaşları coşturdu.
Atlı cirit gösterisi yapıldı
Geleneksel hale gelen festivalde bu yıl da atlı cirit oyunu sergilendi. Sporcuların kıyasıya kapışmalarına sahne olan cirit oyununda izleyiciler heyecanlı anlar yaşadı. Cirit oyunu vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı.
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirilen Sarıçiçek Yayla Ağası seçimleri bölge köylerinin önemli iş adamları, Mağaza ve AVM sahiplerinin katılımıyla kıyasıya rekabete ve renkli görüntülere sahne oldu. Geçen yıl seçilmiş olan Konak Köyü’nden Mehmet Esme ağalık yerini korudu.
Festival kapsamında bu yıl ayrıca ilk olarak Sivas kangal köpeği gösterimi de gerçekleştirildi.
Festivale Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.