Yeşilyurt Belediyesi, terör örgütlerine yönelik sürdürülen operasyonlarda canını feda eden şehitler için program düzenledi. Programda şehitler için Kuran-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu.
Program kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve meclis üyeleri Şehitliği ziyaret etti. Ziyaret sonrası Şehir Mezarlığı Cami’nde Kuran-ı Kerim, mevlit, ilahiler okundu ve cuma namazı sonrası camide çıkan cemaate mevlit şekeri ikram edildi. Mevlid-i Şerif’ten önce Garnizon ve Polis Şehitliğine gerçekleşen ziyarette duygusal anlar yaşandı. Şehitlik ziyaretinde Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehit yakınlarıyla sohbet ederek, başsağlığı dileklerini iletti. Geçtiğimiz aylarda terör örgütlerine yönelik operasyonda şehitlik mertebesine ulaşan Muhammed Güler’in babası Gazi Güler dirayetli bir duruş sergileyerek, “Kaza geçirdim, koltuk değneğiyle buraya geliyorum, gelmezsem yapamıyorum, Muhammed’imi görmeye geliyorum. En büyük sabrı Cenabı Allah veriyor” şeklinde konuştu.
Şehitlik ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise şehitleri anmak için düzenlenen programa katılım gösterenlere teşekkür etti. Polat, “Mübarek cuma gününde şehitliğimizi ziyaret ederek, tüm şehitlerimiz için dua ettik. Şehitler bizim yol göstericilerimiz, yolumuzu aydınlatanlardır. Türk bayrağına rengini şehitlerimiz vermiştir. Ülkemiz son dönemlerde çok önemli günlerden geçiyor. Bu zor günlerde toplumun tüm kesimlerinin ele ele verip kenetlenmesi lazım, biz de bu düşünceden yola çıkarak, hep birlikte bir olarak, şehitlerimizin feyizlerinden istifade etmek istedik. Rabbim tüm şehitlerimizin şahadetlerini kabul etsin. Bizi de onların yollarından yürüyenlerden eylesin. Bu vatanın bir karış toprağı dahi feda edilmeyecektir. Şanlı bayrağımızda ülkemizin dört bir tarafında dalgalanmaya devam edecektir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyüktür. Vatanın ve milletin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” diye konuştu.