Ramazan Bayramı öncesinde mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle şehit yakınları mezarları başında uzun süre dua ettikleri yakınları sebebiyle bayrama yine buruk girdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da şehitliklere akın eden şehit yakınları, kabirlere çiçek bırakarak dua etti. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı girmenin hüznünü yaşayan şehit yakınları, bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirtti. Yakınlarının mezarlarını sulayıp çiçek bırakan aileler, gözyaşları içinde dua etti.

Bursa Pınarbaşı şehitliğinde düzenlenen ziyarette Garnizon komutanlığının da desteği ile Kuran’ı Kerim okunup dualar edildi. Komutanlarla birlikte mezarları ziyaret eden şehit yakınları okunan dualara gözü yaşlı bir şekilde ‘amin’ dedi.

ANALAR BURUK, BİZE BAYRAM DEĞİL

Bayram arifesinde şehitliği ziyaret edip dua okuduklarını söyleyen şehit babası Salim Yıldız, Şehit Aileleri ve Gaziler Bursa Şubesi ile Garnizon Komutanlığının ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında şehitlikte Kuran-ı Kerim ve dua okuduklarını ifade etti.

Şehit Ayhan Yıldız’ın kabrini ziyaret eden annesi Fehime Yıldız, bayramın buruk geçtiğini belirterek, “Bu bayramda bizim için buruk geçiyor. Tek tesellimizi şehit olması, bizi ayakta tutan tek teselli bu. Her düğün ve bayramlarda bizim için zor oluyor. Oğlum Diyarbakır’da 1996’da çatışmada şehit oldu. Daha önce çok güzeldi, her şeyi beraber yapardık, özellikle mutfakta bana çok yardım ederdi, salatayı kendisi yapardı.” şeklinde konuştu.

1994’de Şırnak’ta terörle çatışmada yaşanan uçak kazasında şehit olan oğlu Hüseyin Çağıl’ın kabrini ziyaret eden annesi Münevver Çağıl ise, şunları söyledi: “Bu gün ziyaret ettim oğlumu, okuduk Allah kabul eylesin. Vatansız iman, imansız vatan muhafaza edilmez. Allah rahmet etsin, nasip böyleymiş. Şırnak’ta terörle çatışmada uçak kazası oldu. Büyük eksiklik hissediyoruz. Anne olarak annenin elini öptüğü zaman mutlu olur anne, yeter bu kadar,”

Oğlunun artık gelip kendisinden çay demlemesini isteyemeyeceğini belirten Güldane Daşdemir’de şunları kaydetti: “Yavruma geldim, Hasan’ıma geldim, ziyaret ettim ama ana yüreği kolay mı? Kolay değil. Hepimizin yüreğini yakıp gitti yavrum, hiç bir şeyin tadı kalmadı ki. Yarın bayram ama analar buruk, bize bayram değil. Hasan'ım mı gelecek ‘anam çay koy’ diye. Kim gelecek ki çay koy diye.”