Sivil Memurlar Sendikası Malatya Şubesi(SİME-SEN) 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, topunu, tüfeğini millete çevirmiş gözü dönmüş cuntacılara ülkeyi teslim etmeyeceklerini söyledi.
Sivil Memurlar Sendikası Malatya Şubesi (SİME-SEN) Başkanı Ali Özdeşer Malatya Televizyoncular ve Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasıyla darbe girişimini kınadı.
Özdeşer, “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi vatanımızın milleti ile bölünmez bütünlüğüne kast eden devlet otoritesini zaafa uğratmaya amaçlayan iç ve dış güvenliğimizi bozmaya çalışarak devletimizin tüm makamlarına bağımsızlığımıza demokrasimize ve yüce Türk milletinin iradesine karşı yapılan bu darbe girişiminin şiddetle kınıyoruz. Tek devlet tek vatan tek millet ve tek bayrak duruşumuzu bir kez daha açıkça beyan ediyoruz. Sivil iradeye dönük her ipoteğin ve eylemin karşısında durarak hukuk zemininde mücadeleye devam edeceğiz. Ülkemizde özgürlüğün demokrasinin ve bağımsızlığın nöbetini tutan bizler buradayız. Sivil iradeye yapılacak her ipoteğin karşısında duracağız. Gözü dönmüş cani cuntacıların sıkıyönetim talimatlarına değil anayasa ve kanunlarımıza göre sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Her türlü Darbe ve darbe girişiminin karşısında cumhuriyetin, milli egemenliği, laik ve demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu beyan etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.