Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından başlatılan Siyer Derslerinin 6’ıncısı gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Fethullah Zengin’in verdiği derste, Peygamberliğinden önce Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatı dinleyicilerle paylaşıldı.
Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonunda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları, şube müdürleri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
Derste, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethullah Zengin tarafından Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğumundan Peygamberliğin verildiği 40 yaşına kadarki hayatı anlatıldı. O dönem Arap toplumunda yeni doğan çocukların sütanneye verildiğini belirten Zengin, “Mekke’nin havası basık olduğundan çocukların yetişmesi için sağlıklı olarak görülmüyordu. Çocukların sağlıklı büyümeleri ve Bedevilerden en fasih, en bozulmamış Arapça’yı öğrenmeleri için yaylalarda yaşayan sütannelere çocuklar verilirdi. Efendimiz (s.a.v) Halime adlı sütanneye verilmişti” dedi.
Peygamberimizin Abdumenaf oğullarından Haşim’in oğlu Abdulmuttalip’in torunu olduğunu anımsatan Zengin, “Bilindiği gibi Babasının adı Abdullah, annesi Amine idi. Daha doğmadan yetim, 6 yaşındayken de öksüz kaldı. O, çok onurlu bir insandı. Büyüyünce kendi geçimini sağlamak için çobanlık yaptı ve sonra ticaretle meşgul oldu. 20 yaşında Faziletliler Antlaşması anlamına gelen Hılful Fudul Cemiyetine katıldı” dedi.
Ders sonunda dinleyicilerin soruları da cevaplandırıldı.
15 günlük periyotlarla Cumartesi günleri aynı yerde saat 19.30’da gerçekleştirilen ve 17 ders olarak işlenecek Siyer Dersleri programı çerçevesinde 7’inci ders, 31 Aralık’ta Prof. Dr. Cemalettin Erdemci tarafından verilecek.