2012 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan, Aile Danışma ve Destek Merkezi, son 6 ay içerisinde 273 aileye destek verdi.
Aile Danışma ve Destek Merkezine, vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor. Ailelere bire-bir hizmetlerin verildiği merkezde son 6 ay içerisinde, 273 aileye birebir danışmanlık hizmeti verilirken, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, okullar, ilçeler ve semt konaklarında 200’ü aşkın eğitim semineri düzenlendi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM)’nde 6 ay içerisinde 273 aileye bireysel danışmanlık hizmetinin verildiği belirtildi. Sosyolog, Aile Danışmanı ve eğitimciler tarafından eğitimlerin titizle verildiğini belirten koordinatör Yusuf Ziya Aysundu, " Sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, okullar, ilçeler ve semt konaklarında değişik konularda eğitim seminerleri veriyoruz. Bize gelenler hangi konularda eğitim almak istediklerini belirtiyor biz de o alanlarda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Son olarak öğrencilerimizin TEOG, YGS, LYS tercihleri konusunda ücretsiz tercih danışmanlığı yaptık. Aile eğitim programı kapsamında seminerler vermeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Son 6 ay içinde 273 aile bireysel görüştüklerini belirten Aysundu, "Bize başvuran ailelerin en büyük sorunu iletişimsizlik, ekonomik sıkıntılar, uyuşmazlık, vb. gibi konular. Buraya gelen aile profiline baktığımızda birbirlerini çok yıpratmış olduklarını görüyoruz. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Aile içinde yaşanan sorunlarda göremediği bazı noktalar oluyor, buradaki görüşmeler sayesinde bunları görmelerini sağlıyoruz. Merkezimize kadın, çocuk, erkek herkes geliyor. İlk kurulduğu yıllarda daha çok kadınlar gelirken şimdi çiftler birlikte sorunlarına çözüm bulmak için geliyorlar. Son zamanlarda sosyal medyanın bireyler ve çocuklar üzerinde olumsuz etkileri konusunda ailelerin de şikayetleri ile karşılaşıyoruz. Bu konuda aileleri çocukları ile nasıl sağlıklı ilişkiler geliştirebilir konusunda bilgilendirme yapıyoruz " diye konuştu.
Aysundu, 6 ay içerisinde sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, ilçeler, okullar ve semt konakları dahil olmak üzere 200’ü aşkın seminer verdiklerini belirterek, seminerlerde aile danışmanlığı, evlilik, çocuk eğitimi, öğrencilere yönelik eğitim, velilere yönelik eğitim alanında bilgi verdiklerini kaydetti.