Çavuşoğlu Mahallesindeki yol açma ve genişletme çalışmalarına engel teşkil eden iki metruk ev, Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından resmi prosedürlerin ardından yıkıldı.
İlçe sınırları içerisindeki alternatif yol güzergahları oluşturup trafik akışını rahatlatmak adına yol açma ve yol genişletme çalışmalarına aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesi, sorunlu ve plansız güzergahların canlandırılması, sağlıklaştırılması ve yeniden yapılandırılmasına devam ediyor. İmar İşler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri çalışmalar neticesinde Çavuşoğlu Mahallesindeki yol açma ve genişletme çalışmalarına engel teşkil ettiği tespit edilen tek katlı iki evin yıkımına karar verildi.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mülk sahiplerine enkaz bedellerinin ödenmesinden sonra çevre güvenliğini aldıktan sonra iş makineleri aracılığıyla iki evin yıkımı gerçekleştirildi. Yıkılan evlerin enkazları kaldırılıp, alanın temizlenmesinden sonra yol çalışmaları hız kazandı.
Yıkım çalışmasını yerinde takip eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar , Belediye olarak 2016 yılının ilk dokuz ayında 46, iki yıl boyunca toplam 113 metruk evin yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çavuşoğlu Mahallesinde devam eden yol açma ve genişletme çalışmalarına engel teşkil eden iki evin yıkılması için gerekli resmi işlemleri yaptıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, “ İki evin yıkılmasıyla birlikte 12 metre genişliğinde, 200 metre uzunluğundaki yolumuz açılmış olacak. Bunun yanı sıra aradaki bir yolun devamlılığı da sağlanmış olacak. Bu yolumuzun açılmasıyla Çavuşoğlu mahallemizin yolları daha da gelişecek. Yıkım işlemleri sırasında ekiplerimize yardımcı olan mahalle muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize teşekkür ederim. Mahallemize hizmetlerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.
Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı İsmail Kurtoğlu ise, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundu.
Mahallenin ihtiyaçlarının karşılanması bakımından desteğini esirgemeyen Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerini yakından takip ettiklerini ifade eden Muhtar Kurtoğlu, “Mahallemizdeki açılacak yollarımız, yolların bakım ve onarımı, sıcak asfalt serimi ve metruk evlerin yıkımı bakımından Yeşilyurt Belediyesi ile her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Birbirimizi anlıyoruz ve dinliyoruz. Yeşilyurt Belediyesine gittiğimizde sorunların çözümü noktasında bize yardımcı oluyorlar. Mahallem adına Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyorum. Mahallemizdeki yol açma çalışmaları kapsamında bugün iki evin yıkımı yapıldı, enkazlar kaldırılıp burası temizlenecek. Çalışmaları yerinde takip eden Başkan Yardımcımız Mehmet Çınar ile görüştük, mahallenin sorunlarını ilettik” dedi.