Merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan Beydağı Konaklama Tesisi'nin yöneticisi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konteyner kentteki 41 derslikli okulda dersbaşı yapıldığını hatırlattı.

Konaklama tesisinde yaklaşık 3 bin öğrencinin okul heyecanı yaşadığını kaydeden Demiralp, "Konteyner kentimizdeki okulda yaklaşık 200 Suriyeli, 50 de Türk öğretmen çocuklara eğitim veriyor. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Suriyeli çocukların vatanlarından uzakta olmaları nedeniyle okula biraz buruk başladığını dile getiren Demiralp, şunları kaydetti:

"Burada onlara gerekli ilgi ve alakayı gösteriyoruz. Öğrenciler okullarını, öğretmenlerini, idarecilerini çok seviyorlar. Çocuklarımızın her türlü ihtiyaçları da tarafımızca karşılanıyor. Onların iyi bir eğitim dönemi geçirmesi için elimizden geleni yapacağız. Konteyner kentte çocukların kendilerini iyi hissetmeleri için çeşitli sosyal aktiviteler de düzenliyoruz. Çeşitli kurslar gerçekleştiriyoruz. Burada eğitim alan Suriyeli çocukların iyi Türkçe öğrenmelerini istiyoruz. Bu çocuklar ülkelerine döndüğü zaman orada bizi temsil edecekler. Bugünün çocukları yarının idarecileridir."

Suriyeli öğretmen Esma Muhammed de konteyner kentte eğitim alan çocukların gönül rahatlığıyla okullarına geldiğini ifade etti.

Türkiye'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Muhammed, "Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Konteyner kentte eğitim gören 4. sınıf öğrencisi Aysel Barak, ülkesindeki savaştan kaçarak yaklaşık 3 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye geldiğini anlattı. Okula başlamanın heyecanını yaşadığını belirten Barak, okulda her türlü ihtiyacının karşılandığını söyleyerek yetkililere teşekkür etti.