Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi’nde bulunan tarihi çınar ağacı bakıma alınıyor. İlk etapta yaklaşık 2,5 gün sürecek olan tarihi çınar ağacının bakımının, zaman zaman tekrarlanacağı belirtildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş, orman mühendisleri Taşkın Yıldırım, Hidayet Biçer ve bazı birim müdürleri ile birlikte çınar ağacında incelemede bulundu. Burada konuşan Orman Mühendisi Taşkın Yıldırım, çınar ağacının bakımı ile ilgili bilgiler vererek, “Bunlar güzel ve tarihi ağaçlar. Biz de uzun zamandır ağaç budama ve restorasyon işini yapıyoruz. İnşallah Malatya’ya da güzel bir katkımız olur. Güzel bir çalışma yaparız. İnşallah bu ağacın ömrünü biraz daha artırabiliriz. Ağaç biraz yıpranmış, çürüyen kısımları var. Biraz korumaya alınması lazım. Biz gerekli işlemleri yaptıktan sonra, peyderpey yine tekrarlanması ve gözetim altına alınması gerekiyor. Çalışmalar 2,5 gün sürecek, ağacın yaşı 300’den fazla görünüyor. Muhtemelen bu parktaki en yaşlı değerli ağaç gibi görünüyor” şeklinde konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona gelindiğini belirtti. Gürkan, “Bu konudaki çevre düzenlemesi, peyzaj çalışması, ağaç dikimi ve medeniyet duvarının oluşması noktasında çalışmalar devam ediyor. Tabi bu süreç içerisinde düzenlemeye ismini veren tarihi çınarla ilgilide İstanbul’da iki tane yetkili orman mühendisi arkadaşımız geldi. Mevcut çınarın geçmiş dönemlerde yıldırım çarpması münasebetiyle özellikle iç kısımları yandı. Bu kısımların tedavisi ile ilgili yol ve yöntem noktasında neler yapılabilir, bu konuda daha çok deneyimi olan uzman arkadaşlarımız bugün buraya geldi. İnşallah çınarımızla ilgili düzenleme, sağlıklaştırma anlamında gerekli çalışmalar yapılacak” diye konuştu.