Malatya’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatlı siparişlerini alan tatlıcı esnafını, şimdiden tatlı bir telaş sardı.
Vatandaşlar, bayram için hazırlıklarını yaparken, tatlıcılar da Kurban Bayramına sayılı günler kala müşterilerin siparişlerine yetiştirmek için çalışmalarına başladı.
Kurban bayramında aldığı tatlı siparişleri yetiştirmek için yoğun çalışan tatlıcı Erdoğan Keskin, “Ramazan Bayramı kadar fazla talep olmasa da yine bir yoğunluk yaşamaya başladık. Vatandaşlarımızın verdiği siparişleri yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu yıl ceviz ve fıstığın fiyatların yüksek olmasına rağmen, tatlı fiyatlarının oldukça uygun Malatya da tatlıcı esnafı çok olduğu için tatlı fiyatları çok uygun. Baklava 10 lira şöbiyet ve prenses tatlılarımız 14 lira. Ana caddelere göre bizim burada ki fiyatlarımız çok daha uygun” dedi.
Tatlıcı esnafı Mehmet Bayduz ise “İşlerimiz canlanmaya başladı. Bugünden itibaren artık bayram yoğunluğu başlar diye bekliyoruz. Tatlı fiyatlarımız geçen bayram ile aynı değişmedi. Kadayıfı 7 liradan baklavayı 10 liradan satıyoruz. Vatandaşlar en çok tel kadayıf tercih ediyorlar. Yoğunluktan da memnunuz” diye konuştu.