Tecde Kalkınma Derneğinin 2. Olağan kongresi yapıldı. Dernek üyelerinin tamamının oyunu alan mevcut Başkan Alaaddin İpek yeniden başkanlığa seçildi.
Belediye İş ve Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen kongreye MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, BİK Malatya Şube Başkanı Nihat Abacı, Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Tek liste halinde girilen seçimde güven tazeleyerek yeniden dernek başkanı seçilen İpek, kongrede yaptığı konuşmada, “Tecde mahallesi imara açılmakla birlikte büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Değişim ve dönüşümle birlikte örfümüzün, adetimizin ve geleneğimizin kaybolmaması, komşuluk ilişkilerimizi canlı tutmak adına derneğimiz yüklendiği misyonu sizlerin desteği ile yerine getirecektir. Siz değerli üyelerimizin katkıları ile güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Dernek üyelerimizin görüş ve düşünceleri bizler için bir referans ve yol haritası olacaktır. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ortak aklı öne çıkartarak şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışla hep birlikte hiç bir ayrım gözetmeden mahallemiz de birlik ve beraberliğimizi daim kılmak için gayret göstereceğiz” dedi.
Başkan İpek konuşmasında derneğin isminin Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak değiştiğini de söyledi.
Tecde Kalkınma Derneğinin asıl yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; Başkan Alaaddin İpek, Mustafa Eserçelik, Hüseyin İşçi, Nedim Gülşen ve Murat Demir.