Malatya TED Koleji Özel Lisesi, ABD’de gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli bilimsel proje yarışmalarından kabul edilen INTEL ISEF’ten juri özel ödülü ile döndü.
Dünyanın 77 ülkesinden 1760 lise öğrencisinin katıldığı, üniversite öncesi dünyanın en önemli proje yarışması olarak kabul edilen INTEL ISEF (International Science and Engineering Fair) bilimsel proje yarışmasında Türkiye’yi temsil eden TED Malatya Koleji Özel Lisesi, Juri özel ödülünün sahibi oldu. Özel ödülün sahibi olan TED Malatya Koleji 11.sınıf öğrencisi Çağatay Soylu’nun, fizik öğretmeni Dr. Melike Pektaş’ın danışmanlığında yürüttüğü ‘Manyetik Ocak’ projesi, TÜBİTAK 46. Ortaöğretimler Arası Proje yarışmasında Doğu Anadolu bölge 1’si ve Türkiye 4’sü olmuştu. Proje Intel firması tarafından 8-13 Mayıs tarihlerinde Arizona’da yapılan yarışmaya davet edildi. Phoenix’de düzenlenen sergide misafirler ve jüri üyeleri tarafından dikkat toplayan proje, Unıted Technologjy’den Juri Özel Ödülünü almaya hak kazandı.
TED Malatya Koleji yönetimi ise alınan başarıdan dolayı emeği geçenleri kutlayarak ‘Dünyanın dört bir yanından öğrencilerin projeleriyle katıldığı yarışmada United Technologies jüri özel ödülünü okulumuza kazandıran TED Malatya Koleji Özel Lisesi 11.sınıf öğrencisi Çağatay Soylu ve Fizik öğretmenimiz Dr. Melike Pektaş’a bizlere bu gururu yaşattıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” denildi.