Malatya’da bir kişi 20 yıldan bu yana sakladığı tespihleri sergileyip satmak için mağaza açtı.
Topladığı tesbihler zamanla çoğalan meraklı Yılmaz Alpay, bu tespihleri açtığı mağazada satmaya başladı. Alpay’ın koleksiyonda Osmanlı dönemine ait tespihler de bulunurken, koleksiyondaki tespihlerin fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Yılmaz Alpay, çocuk yaştan beri aldığı yaklaşık bin 500 tespihi açtığı mağazada hem sergiliyor, hem de satıyor. Tespihlerin kendisi için ayrı bir dünya olduğunu ve boş zamanlarını onlarla ilgilenerek geçirdiğini belirten Alpay, “Tespih toplamaya hobi amaçlı olarak 5, 6 yaşlarında başladım. Aralarında Osmanlı dönemine ait tespihlerin de bulunduğu eşsiz bir koleksiyona sahibim” dedi.
“Tespih almak için il il gezmişliğim vardır”
Çocukluğundan beri tespihlere ilgi duyduğunu söyleyen Alpay, “Sırf tespih almak için il il gezmişliğim vardır. Gittiğim yerlerde beğendiğim, hoşuma giden tespihleri alıyorum. Tespih kolleksiyonu yapmaya başladıktan sonra sevdiğim dostlarım ve arkadaşlarımda bana hediye olarak tespih vermeye başladılar. Bu koleksiyon zamanla çok büyüyünce ben de bir tespih mağazası açmaya karar verdim. Açtığım mağazada hem tespihleri sergiliyorum, hem de tespih meraklılarına satış yapıyorum” ifadelerini kullandı.
“Koleksiyonumda yaklaşık bin 500 tespih bulunuyor”
Kolleksiyonunda yedi bin 500 liraya kadar satılan tespihlerin bulunduğunu belirten Alpay, “Şu an koleksiyonumda yaklaşık bin 500 tesbih bulunuyor. Bu tespihler Osmanlı döneminden tutunda dünyanın bir çok yerinden toplanmış nadide parçalardan oluşuyor. Meraklılarını mağazama bekliyorum” diye konuştu.