Rektör Kızılay’ın göreve gelmesi ile birlikte değişen Turgut Özal Tıp Merkezi’nin yöneticileri, Vali Toprak’ı ziyaret etti.
Yeni göreve gelen İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Parlakpınar, yardımcıları ve diğer yöneticilerle birlikte Vali Toprak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başhekim Prof. Dr. Parlakpınar, “Valimize, göreve başlamamız münasebeti ile ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik. Göreve başladığımızı kendilerine ilettiğimiz gibi bulunduğumuz dönem sebebi ile bilgi ve birikiminden yararlanıp, desteklerini talep ettik" dedi. Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirten Parlakpınar, “15 Temmuz’da yaşanan kalkışma girişimi ile bundan sonraki süreçte öncelikli görevimizin, kurumlarımızdan FETO/PDY’nın sökülüp atılması olacağının altını çizmek istiyorum. FETO/PDY Tıp Merkezinden tamamen sökülüp atılana kadar hızlı ve titiz bir çalışma yapılacaktır, ilişiği olanlarla ilgili yasal süreçte süratle başlatılacaktır" ifadelerine yer verdi. Ziyarette Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kapasitesi, stratejik konumu ve özellikle organ nakli ile kanser tedavisi alanlarındaki gelişmeler hakkında bilgiler veren Parlakpınar, sağlık turizmi açısından da bölge ekonomisi için en önemli kurumlardan biri olan Tıp Merkezinin sorunlarını da dile getirdi. Vali Mustafa Toprak ise Başhekimi Parlakpınar ve diğer yöneticilere başarılar dileyerek, “Turgut Özal Tıp Merkezi, ülkemizin önemli bir sağlık merkezidir. Bu merkezin daha da güçlenmesi, özellikle uluslararası arenada çevremizdeki ülkelerden daha fazla hasta alıp teşhis, tedavi ve diğer unsurlarıyla birlikte üniversitemize ve ilimize katkılar sağlanması da önemlidir. Karaciğer nakli konusunda bir hastanenin kurulması çok önemli olmuştur. Herhalde onkoloji hastanesi konusunda da önemli çalışmalarınız olacaktır” şeklinde konuştu.
Vali Toprak da konuşmasında 15 Temmuz’da ki hain kalkışmaya değinerek, FETÖ’nün Türkiye’yi iç savaşa götürmek istediğine vurgu yaptı. Bu darbe girişiminin milli iradeye yönelik tehdit olduğunu kaydeden Toprak, “Bundan sonra Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm kurumlarımızdan bu teröristlerin sökülüp atılacağına, Turgut Özal Tıp Merkezimiz de bölgemiz ve ilimiz için çok önemli bir kurum, Başhekimlik olarak sizinde bu önemli kurumda bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı duracağınıza inanıyorum” diye konuştu.