15-22 Nisan tarihleri arası kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya’da bulunan turizm sektör temsilcileri ile İnönü Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulu öğrencileri bir araya geldi.
İnönü Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Suat Kuluşaklı’nın, okulu tanıtımıyla başlayan program Dr. Hulisi Binbaşıoğlu’nun turizm sektöründe teknoloji kullanımı konulu sunumuyla devam etti. Türkiye’yi tanıtan sunumun ardından söyleşi programına geçildi. Malatya Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz’in moderatörlüğünde yapılan söyleşi programına Avşar Otel Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avşar, aynı otelin Ön Büro Müdürü Hüseyin Güler, Malatya Anemon Otel Genel Müdürü Ahmet Turan Demirtaş, Double Tree by Hilton Oteli Pazarlama Müdürü Fatih Günkent, Ramada Altın Kayısı Oteli Genel Müdürü Zerrin Palancı ile Satış Müdürü Sermin Uçar, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Fırat Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Serkan Kendirci ile Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Özdemir katıldı.
Sektör temsilcileri yapmış oldukları faaliyetlerden bahsederek, turizm sektöründe nitelikli personele duyulan ihtiyaca değindi. Öğrencilerden gelen sorular üzerine ise sektör temsilcileri sektörde aranan eleman olmak için öncelikle fedakarlık içerisinde, yılmadan çalışmaları gerektiğini ve ayrıca donanımlı bir eleman olunması için kendilerini geliştirmelerinin şart olduğunu anlattı. Otel müdürleri Demirtaş, Günkent ve Palancı, iş deneyimlerini aktarırken, sektörde bir yere gelmenin kolay olmadığını belirterek, kendilerinin otellerde alt kademelerde çalışmaya başladıklarını, ancak zamanla üniversite eğitimleri ve sektördeki deneyimlerini birleştirip kariyer yaptıklarını anlattı.
Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Araştırmacısı ve ülkesel profesyonel turist rehberi Bülent Korkmaz, turizm eğitimi gören öğrencilerin iyi derecede İngilizce bilmelerinin şart olduğunu belirtti.
Malatya Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz, İnönü Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksek Okulu akademisyenleri, öğrencileri ve sektör temsilcileri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Cengiz, “Buraya kadar gelip bizlerle deneyimlerini paylaşan, bizleri dinleyen ve sordukları sorularla sektörün sorunlarına parmak basan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Sadece Turizm Haftası dolayısıyla değil belirli dönemlerde yine bir araya gelip Malatya turizmini kalkındırmanın yollarını arayacağız” diye konuştu.