Türk Ocakları Malatya Şubesi tarafından ‘İttihat ve Terakki Hareketi’ konulu konferans düzenlendi. Şube binasında düzenlenen ve İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Şen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta İttihat ve Terakki hareketinin bilinmeyen yönleri anlatıldı.
Katılımın yoğun olduğu konferans, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçleri için Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.Konferans öncesi bir konuşma gerçekleştiren Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, konferansın çok anlamlı olduğunu söyleyerek İttihat ve Terakki Hareketinin İstiklal Harbi’ndeki rolüne dikkat çekti.
Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata’nın konuşmasının ardından konferansa geçilirken İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Şen, İttihat ve Terakki Hareketi hakkında bilgiler verdi. Türk İstiklal harbini başlatanların ve zafere ulaştıranların ittihatçılar olduğunu söyleyen Şen, “İttihat ve Terakki son şekliyle bir siyasi partidir ancak genel anlamda bir hareketin adıdır” dedi.
İttihat ve Terakki Hareketinin esas olarak Osmanlı birliğini oluşturmak için ortaya çıktığını ifade eden Şen, “Bu sebeple herkese kucak açtılar. Ama Kürtlerle, Ermenilerle, Masonlarla işbirliği yaptılar diye suçlandılar. İttihat ve Terakki’yi dönemin şartlarını göz önünde bulundurarak eleştirmeliyiz” diye konuştu.