MALATYA (AA) - Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İstanbul ve Ankara'daki FETÖ'den darbe girişimine tepki gösterdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza, yaptığı ortak açıklamada ülke ve millete karşı girişilen bu darbe girişimini tanımadıklarını belirterek, "Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu darbeyi kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle iş başına gelmiş hükümetin yanındayız. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. İş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasinin yanında dimdik duruyoruz." ifadelerini kullandı.

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat da halk iradesinin gasbedilmeye çalışıldığı darbe girişimini nefretle kınadıklarını belirterek, onların karşısında iman güçleriyle kaya gibi durduklarını kaydetti.

İnsanı insan yapan özelliğin irade olduğunu aktaran Fırat, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İradesi olmayan canlılara hayvan denir. Biz hayvan olmadığımız için milli irademize sahip çıkıyoruz. Bu darbe girişimini yapanlar en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Milletimizin güvenliğini sağlayan asker ve polisimizi birbirine düşürmeye çalışan bu darbe girişimini planlayanlar Türk milletinin içindeki vatan, asker ve polis sevgisini hesaba katmamışlardır. Darbenin en dikkat çekici yönü polis asker çatışması çıkartma stratejisidir. Bu korsan darbe asla başarılı olamaz. Bu korsan bir darbedir ve asla başarılı olamayacaktır. İradesine saygısı olan herkesin sokaklara davet ediyoruz."