İlk kez yer aldığı U21 Ligi’nde geride kalan 28 haftayı 35 puanla kapatan Alima Yeni Malatyaspor’un 5 haftalık yenilmezlik serisine Şanlıurfaspor son verdi.
Sarı yeşillilere 2-0 kaybeden Alima Yeni Malatyaspor, yarın kendi sahasında Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak. Bu maçın son hazırlıklarını Orduzu’daki sentetik sahada yapan U21 takımında ciddi bir sakat ya da eksik oyuncu bulunmuyor. A takımda yaşanan sakat oyuncuların çokluğu bazı genç oyuncular için fırsata dönüşürken, genç oyuncular arasındaki rekabeti de artırıyor.
-“A TAKIM İDMANINA HAFTADA 5 - 6 OYUNCU GÖNDERİYORUZ”
Yeni Malatyaspor alt yapı sorumlusu Murat Uçkun son haftalarda yaşadıkları çıkışın sürpriz olmadığını belirterek, genç oyuncuların performanslarında zaman zaman inişli-çıkışlı bir dönem geçirdiklerini ifade etti. Uçkun, “Şanlıurfa mağlubiyeti aslında çocuklarımız için ders oldu. Her zaman mücadeleyi bırakmamamız gerekiyor. Bu maçlara skor gözüyle bakmıyoruz ama kazanmak oyuncuları daha iyi motive ediyor. Kulübümüzün psikoloğu aracılığıyla oyuncularımıza haftanın belirli günlerinde kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz. Bunun yanında hocamız İrfan Buz ve başkanımız Adil Gevrek gençlerle yakın ilgililer. A takım idmanına haftada 5 - 6 oyuncu gönderiyoruz. Bu takım içindeki her oyuncunun bir hedef belirlemesi için büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Kalan haftalarda biz de gelecek sezonun planlaması için Altan gelen 98-97 grubundan oyuncuları göreceğiz. Sezon sonu geldiğinde Malatya ve çevre illerde taramalar yapacağız” dedi.