19 Eylül 1979 yılında İstanbul’da Malatya Öğrenci Yurdu’nun önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Malatya Ülkü Ocakları eski başkanlarından Mürsel Karataş ölümünün 37’inci yılında mezarı başında anıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından ilk olarak Gündüzbey Mahallesi’nde ikindi namazı sonrası mevlit okutuldu. Mevlite MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Yeşilyurt ilçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fevzi Şahin ile il yönetimi üyeleri ile ülkücüler katıldı.
Mevlitin ardından Gündüzbey Mezarlığı’nda Mürsel Karataş’ın mezarı ziyaret edildi. Burada yapılan duaların ardından konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, “Bu millet bu topraklar için şehadet şerbetini içen şehitlerimizin yardımı ile birçok badireler atlattı. Mürsel kardeşimizde bunlardan bir tanesidir. Önce akrabalarına sonra da biz arkadaşlarına öbür dünyada inşallah şefaatçi olacaktır. Allah rahmet eylesin” diye konuştu. Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Fevzi Şahin’de ülkücü hareketin büyük bir camia olduğunu dile getirerek “Sultan Abdül Hamit’in dediği gibi birlik ve beraberliğin olmadığı yerde başarı tesadüf mağlubiyet ise kaderdir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece inanıyorum ki daha büyük işleri yapabilecek güç ve kudreti bulabileceğiz” dedi.
Mürsel Karataş ile aynı okulda okuduklarını belirten Malatya Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata ise “Ülkücü camia büyük bir mücadeleden geliyor. Türk milleti sadece bu vatan topraklarında olan insanlardan tefekkür değil dünyanın her yerinde nerede Türk varsa orada bizim sözümüz vardır. Mürsel kardeşimiz gibi şehit olan binlerce kardeşimiz vardır. Allah hepsine rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.