İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesinde Ulusal medyanın ekonomi yazarları öğrencilerle buluştu.
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesindeki söyleşiye konuşmacı olarak, Star Gazetesi Köşe Yazarı Sevil Nuriyeva, Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Şelale Kadak, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı İbrahim Ekinci, Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Şenay Köşdere, Dünya Basın Mensupları Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Elektrik Yüksek Mühendisi Bilgin Akbal, Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin katıldı.
Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen söyleşide ilk olarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan İbrahim Ekinci, "Memleketin gidişatına yön vermek açısından önemli iki meslek vardır. Biri politika biri de gazeteciliktir. Çünkü gazeteciliğin temel görevi kamuoyu oluşturmaktır. Bu meslek gerçekten haysiyetli ve namuslu yapılması gereken bir meslektir" ifadelerini kullandı.
Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar da her basın kuruluşunun kendine ait bir yayın politikası olduğunu dile getirerek, "Bütün dünyada çerçeveyi çizme hakkın var siz bu adamın çizdiği çerçeveyi beğenirseniz onunla çalışırsınız, beğenmezseniz çalışmazsınız bu birinci kontroldür. Diğerleri ise reklam verenler, medya patronlarıdır" şeklinde konuştu.
Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Şelale Kadak da gazetecilerin yaptığı haberler ve çektiği fotoğraflarla bazı önemli konulara dikkat çekebildiklerini kaydetti.
Kadak ”Özge Can olayında yaşadık bunu. Bütün gazeteler ve toplum aynı anda birbirlerinin aynası olarak bu davayı o kadar iyi götürdü ki davanın sonuçlanması çok çabuk oldu. O yüzden gazetenin önemli bir kamuoyu oluşturduğunu düşünüyorum’’ diye konuştu
Star Gazetesi Köşe Yazarı Sevil Nuriyeva ise kendisinin aslında televizyon gazetecisi olduğunu ifade ederek, "Dış politika üzerine kendi ülkem ve Türkiye’de olsun birçok program yaptım ve taraflı olmak veya sindirilmek açısından bu tek bizim ülkemize yönelik bir şey değil, tüm dünyada bu böyle. Ben inandığım bir şeyin bir haberin peşinden giderim ve ben bir gazetecinin içi boş idealsiz bir gazeteciliğin anlam ifade ettiğine inanmıyorum” dedi.