Organik Meyve Üreticiler Birliği ve Tarım İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Organik Tarımın Geliştirilmesi Projesi kapsamında yetiştiricilere kayısı kurutma fileleri dağıtımı yapıldı.
Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, file dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, 3 yıllık projeyi 2 yıldır yürüttüklerini ifade etti. Proje kapsamında üreticilere kayısı kurutma filesi dağıttıklarını kaydeden Tursun, "Biz bu projeyi Tarım İl Müdürlüğü ile beraber yaptık ve sadece birlik üyelerine verilebiliyor. İlkini geçtiğimiz yıl yaptık, bu 3 yıllık bir proje. Her üreticimize 500 metrekare kurutma filesi veriyoruz. Buradaki amaç kaliteli ve düzgün üretimi sağlamak. Meyvedeki toprakla bulaşıklığı azaltmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla organik ürünlerin çok kaliteli bir şekilde kurutulmasını sağlamayı istiyoruz. Birlik üyelerine bahar aylarında da ilaç ve gübre desteği vermiştik. Dolayısıyla üreticilerimizi desteklemeye, onlarla beraber olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Dağıtılan kurutma filelerinin ürün kurutmada kalite açısından önemli avantajlar sağladığını anlatan Tursun, “Filelerin özelliği sıklık oranı yüksek, toprakla meyve arasındaki bağlantıyı kestiği için ürünlere toprak bulaşması veya herhangi bir tozun bulaşması, böceğin girmesini engelliyor. Dolayısıyla daha kaliteli ve parlak bir ürün çıkmasını sağlıyor. Bunun bir özelliği de ürünün çabuk kurumasını sağlıyor. Yerde kalma süresini kısaltıyor. O yüzden de bu fileler üretici için önemli" diye konuştu.