Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden 112 Acil Çağrı Merkezi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binaları inşaatında incelemelerde bulundu.
Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Dr. M. Şamil Horasanlı tarafından inşaat alanında karşılanan Vali Süleyman Kamçı, inşaat alanını gezerek incelemelerde bulunup çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kamçı, incelemelerinin ardından Vali Yardımcısı Dağdeviren ve Horasanlı ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü Yatırım İzleme Müdür v. Mehmet Çolak, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mustafa Şahin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp ve yüklenici firma yetkilisi Hakan Tahtalı’nın hazır bulunduğu toplantıda inşaat çalışmaları ve proje hakkında detaylı brifing aldı. Kamçı’ya verilen brifingde 60 bin m2’lik arazi üzerinde 6 bin 625 m2 inşaat alanı ve bin 656 m2 bina oturma alanının yer aldığı projenin yer tesliminin geçtiğimiz aylarda yapıldığı ve 2017 yılı sonunda tamamlanacağı belirtildi. İnşaatın şu anda radyel temel betonlarının döküldüğü ve bodrum kat perde çalışmalarının devam ettiği dile getirildi. Projede açık ve kapalı ambarlar, helikopter pisti vb. tesislerin yer aldığı, binanın bodrum, zemin ve 2 kattan oluştuğu ifade edildi.
Kamçı, inceleme ve brifing sonrası yaptığı açıklamada, “Bina tamamlandığında 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tek çatı altında toplanmış olacak. Konumu itibari ile de karayolu, demiryolu ve havayoluna ulaşım kolaylığının olduğu bir alanda yer almasının da büyük bir avantaj. Proje tamamlandığında ilimize hizmet verecek modern bir merkeze kavuşmuş olacağız” diye konuştu.