Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamçı, ilk olarak Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesi'nde yapımı süren 32 derslikli 2 ortaokul inşaatlarını gezdi. Kaymakam Nesim Babahanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın da eşlik ettiği incelemede Vali Kamçı, inşaat çalışmaları ve okulların tip projeleri hakkında bilgi aldı.

Fahri Kayahan Bulvarı'nda yapımı devam eden okulun kapalı spor salonuyla açık spor alanının da bulunduğu ve geniş bir arazi üzerinde yer aldığı bilgisini alan Kamçı, işçilerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Çilesiz ve Battalgazi ilçelerindeki yapımı süren okulları gezen Kamçı, incelemelerinin ardından, "İlimizde çok önemli eğitim yatırımları gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin eğitim alanında daha iyi bir konuma gelmesi ve eğitim kalitesinin daha da arttırılmasını amaçlıyoruz. Çağdaş toplum olmanın temel ve vazgeçilmez unsurlarından birinin eğitim olduğu bilinen bir gerçek. Dolayısıyla bir ülkenin kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesinin ancak eğitimle mümkün olabileceğinin bilinciyle okul ve derslik sıkıntılarının çözülmesi noktasında yoğun gayret sarf ediyoruz. Bu konuda çalışan ve emeği geçen herkese ve okul yapılmasına katkı sağlayan hayırsever iş adamlarımıza da teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.