İlçe gezileri kapsamında Arguvan’ı ziyaret eden Malatya Valisi Mustafa Toprak, burada vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinledi.
Yoğun mesaisine rağmen ilçe gezilerini aksatmayan Vali Mustafa Toprak’ın son durağı Arguvan ilçesi oldu. Her fırsatta ilçeleri ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulunan Vali Toprak burada mülki idari amirlerinden bilgiler alarak vatandaşlarla da bir araya geliyor.
Arguvan ilçesinde ilk olarak Kaymakam Selçuk Yosunkaya ile Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ı ziyaret eden Toprak birinci ağızdan ilçe hakkında detaylı bilgiler aldı. Daha sonra İlçe merkezinde de vatandaşları da ziyaret eden Toprak, sorun ve sıkıntıları yerinde dinledi. İlçe Emniyet Amirliği ile İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret eden Toprak, burada şeref defterini imzalayarak ilçedeki sorumluluk alanları ile ilgili bilgiler aldı.
İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan askerlerle de sohbet eden Vali Toprak, bir gün sonra terhis olacağını öğrendiği Sivas Doğumlu Alper Yücepur’u kutlayarak, hayırlı olsun dileklerini iletti.
İlçe ziyaretini tamamlayan Vali Toprak, daha sonra İlçe Kaymakamı Yosunkaya ve Belediye Başkanı Kızıldaş ile birlikte, sürekli heyelanın yaşandığı karayolunda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Kızıldaş, Arguvan ilçe merkezinin heyelan araştırma çalışmasının Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapıldığını dile getirerek ilçede bundan sonra yapılacak çalışmaların bu raporun sonucuna göre yürütüleceği söyledi.
Vali Toprak ise şu an için rapor sonucu alınmadan herhangi bir çalışmanın yapılamayacağını belirterek rapor sonucuna göre karayolunda gerekli çalışmaların yapılabileceğini dile getirdi.