Akçadağ ilçesi Ören Mahalle Muhtarlığının düzenlemiş olduğu Aşure Günü etkinliğine katılan Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Devletimizin şemsiyesi altında bir ve beraber mutlu ve huzurlu olarak yaşıyoruz. Bu mutluluğu ve huzuru da kimseye bozdurmayacağız" dedi.
Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, İl Müftüsü Ümit Çimen, İlçe Garnizon Komutanı Serhat Çotuk, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ile kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Vali Mustafa Toprak, “Muharrem ayının enginliğinde, güzelliğinde günden güne kıymetli dostlarımız ile birlikte aşure programından bir başka aşure programına gidiyoruz. Biz bu aşurenin içerisindeki güzellikleri oluşturan tatları oluşturan güzellikler gibi insanlarımızın da bir arada olması birbirini anlaması, dinlemesi gönülden sevgiyi, kardeşliği, barışı, huzuru terennüm etmesi Muharrem ayının en güzel örneği aşurenin, lokmamızın en güzel doğurduğu sonuç diye ifade etmek istiyorum. 680 yılında geçmiş yıllarda bizim yüreğimizi, içimizi yakan Hz. Hüseyin Efendimizin 72 arkadaşı ile birlikte şahadete ermesi ve şahadete giden yolda hiçbir şekilde, hiçbir toplumun kabul edemeyeceği bir vahşet içerisinde orada adeta infaz edilmesi bizim içimize kor ateşi düşürmüştür. Ama biz biliyoruz ki, tüm dini terennüm içerisinde yakın bir zamanda FETÖ terör örgütünde de gördüğümüz gibi dini esas alarak ama dinin hiç bir şekilde içinde olmayan olduğu gibi görünmeyen göründüğü gibi olmayan unsurların maalesef insanlarımızı da Kerbela’da olduğu gibi istismar ettiği ve kendi iktidar savaşlarına Hz. Hüseyin Efendimizi olduğu gibi ondan sonraki yıllarda da mezhep savaşları ile değişik olaylarla bu gibi infialleri ve olumsuzlukları ortaya çıkardıkları aşikar. Biz bugün burada Ören’de bir kez daha ifade ediyoruz ki; kim ne söylerse söylesin ,kim ne yaparsa yapsın bizim hedef ve amacımız tüm geçmişten yaşananlardan ders çıkararak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi geleceğe aktarmak ve bu kardeşliğimizi her bir vatandaşımız ile birlikte sevgimizi ,kardeşliğimizi haykırmaktır. Bu haykırışın en güzel örneğini de bugün Akçadağ-Ören’de sizlerle birlikte yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.
“Allah birliğimizi ve beraberliğimizi asla ve asla bozmasın. Aramıza nifak sokmak isteyenlere Allah fırsat vermesin” diyen Toprak, “Birlikte yaşamanın güzelliklerini aramıza girecek olan nifakları da elimizin tersi ile itmek kaydıyla bu güzellikleri sonsuza kadar yaşatalım diye ifade etmek istiyorum. Geçmişte ne yaşanırsa yaşansın içimizde ne kadar kor ateşi olursa olsun. Bizim gönlümüzden ve yüreğimizden çevreye bir sevgi ve kardeşlik olarak ortaya çıkıyor. İçimizi ne kadar yakarsa yaksın bu gibi acılar biz o acıların ışığında insanları sevdikçe, insanlarımıza olan o sevgiyi gönlümüzle, benliğimizle, ruhumuzla aktardığımız sürece bir olumsuzluk olmayacaktır. Esas o zaman o kor ateşini söndürmüş olacağız. Ama onun bu şekilde terennüm etmesi de ayrıdır. Muharrem ayı çok önemli gelişmelerin, önemli güzelliklerin insanlığa geldiği günlerdir. Hz. Hüseyin efendimizin 72 arkadaşı ile birlikte katledilmesi içimizi yakıyor ama oradan çıkarak, onun içerisindeki güzellikleri alıyoruz ve oradaki vahşetin karşında gönlümüzde, ruhumuzda o kor ateşini içimizdeki sevgi ateşi ile söndürmeye çalışıyoruz. Bizim işimiz vahşetleri sürdürmek manasında değil. Bizim içimizdeki güzellik tüm bunları sevgimizle kardeşliğimizle tarihe bırakmak ama gelecekte geçmişte yaşadığımız o ihaneti o infiali bir daha yaşamamak adına insanlara örnek davranışları sergileye bilmektir. İşin özü budur. 15 Temmuz’da da ülkemizin bekasını, devletimizin varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bir girişim oldu. El birliği ile her bir noktamızda baktık ki, vatandaşlarımız bunu biliyor, vatandaşlarımız devletin bekasını ortadan kaldırmaya yeltenen o hain girişimin bir dini hareket olmamasına rağmen dini görünüm altında ülkemizi ne hala getirdiğini iyi bir şekilde gördük ve onun karşısında birlik ve beraberlik içerisinde aramıza nifakın girmesini önleyecek şekilde hep birlikte kol kola hangi renkten olursak olalım hiç önemli değil devletimizin bekası hepimiz için önemlidir. Devletimizin şemsiyesi altında bir ve beraber mutlu ve huzurlu olarak yaşıyoruz, bu mutluluğu ve huzuru da kimseye bozdurmayacağız" diye konuştu.