Malatya Valisi Mustafa Toprak hafta sonunda Hekimhan ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu.
Vali Toprak ilk olarak Hekimhan ilçesine bağlı Hasançelebi Mahallesi’ni ziyaret etti. Beraberinde Hekimhan İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ve Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ile birlikte Hasançelebi Mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Toprak çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.
Mahallede bulunan kapalı futbol sahasında da incelemelerde bulunan Toprak, il ve ilçe merkezlerinin dışında mahallelerde de bu denli spor tesislerinin yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Çalışmalar hakkında Vali Toprak’a bilgiler veren Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, tesisin yanında bulunan dinlenme alanları, çocuk parkı ve kafeterya hakkında da bilgiler sundu.
Radar üssünde inceleme
Malatya Valisi Mustafa Toprak, Hekimhan ziyareti kapsamında Yama Dağı’nda bulunan Radar üssünü de ziyaret etti.
Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı’na bağlı 219 Numaralı Hava Radar Kıta Komutanlığı Yama Dağı-Malatya Radar üssünü ziyaret eden Vali Toprak, burada tesis komutanı ve askeri personel tarafından karşılandı.
Tesisi gezerek incelemelerde bulunan Vali Toprak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tesiste görevli personellerin önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirten Toprak, “Yaz günün de, ilkbaharda ve sonbaharda ve özellikle kış aylarında 2 bin 700 metre rakımlı bu tepede gece gündüz demeden görevlerini yerine getirdikleri için kendilerini kutluyorum. Gurur duyuyorum ve başarılar diliyorum” dedi.
Toprak, vatanına, milletine ve devletine bağlı kahraman Türk askerinin her karış vatan toprağını koruduğu gibi deniz ve hava sahasının her karışını da büyük bir fedakarlıkla koruduğunu söyledi.
’’Eğitim-öğretime her zaman önem veriyoruz’’
Vali Toprak ve beraberindekiler Hasançelebi Mahallesindeki incelemelerinin ardından Hekimhan İlçesine geçti. İlçe merkezinde Atatürk İlkokulu ve 75.Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Ortaokulu’nda incelemelerde bulunan Vali Toprak, Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait arazinin bir kısmının Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri için ilgili şirketin olumlu görüş bildirdiğini belirterek bu konuda çalışma başlattıklarını söyledi.
75.Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu alanına geçerek burada da incelemelerde bulunan Vali Toprak, yetkililerden bilgiler aldı. Eğitim ve öğretime her zaman önem verdiklerini kaydeden Toprak, ilçede eğitimle ilgili sıkıntıların çözümü için bir heyet gönderileceğini belirtti.
Toprak ilçe gezisi sırasında yol kontrolü yapan güvenlik güçlerini de ziyaret etti. Toprak, hava şartlarının kötüleşmesi nedeniyle yol kontrol ve arama noktasında görev yapan güvenlik güçleri için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce konteyner tahsis edilmesini istedi. Toprak, Hekimhan ziyaretinde son olarak Hekimhan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti.