Malatya Valisi Mustafa Toprak, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmelerinde incelemede bulundu.
Malatya Valisi Mustafa Toprak, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, Zafer Kırçuval ve bazı belediye birim müdürleri ile birlikte İspendere İçmelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.
Burada habercilere konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspenderenin Türkiye ve bölge açısında önemine dikkat çekerek, “İspendere şifalı sulardayız. Biliyorsunuz burası Malatya ile özdeşleşmiş. Geçmiş dönemlerde Malatya halkının parazit olsun, böbrek taşı ve sindirim sistemi ilgili hastalıkları için gelir, şifalı sulardan içerler ve sıkıntılarını giderirlerdi. Bizde bunu daha modern, daha çağdaş, sosyal donatıları olan bir mekan haline getirmek, hem diğer ihtiyaçların karşılanması noktasında, hem de ihtiyaçlarını giderirken burada piknik yapabilecek, dinlenebilecek, zamanını güzel bir şekilde geçirebilecek sosyal donatı alanları oluşturuyoruz. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığından almış olduğumuz 2 milyonluk hibe çerçevesinde yapılan ihale şu anda son hızıyla devam ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte Valimiz, Kaymakamımız ve bakanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte bunun artı değer olarak artması için çalışmalarımız devam edecek. Şu anda burayla ilgili çalışmalarımız İnönü Üniversitesi Rektörlüğümüz ve DAP ile birlikte geniş çaplı bir projenin çalışması içindeyiz. Bu konuda sözlü mutabakat sağlandı. Bundan sonraki süreçte de yazılı projeye gitme aşamasındayız. Buranın nekahet öncesi ve nekahet sonrası Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesinde yatan hastaların buraya gelip şifalı sulardan yararlandıktan sonra hastaneye gitmeleri ve operasyonlarından sonra tekrar yani nekahet döneminden sonra buraya gelmesi anlamında geniş çaplı bir şifa merkezi olarak düşünülüyor. Burada vurduğumuz artezyende saniyede 15 litre şifalı su çıkıyor. Suyun buradaki gezinti alanları ve havuzlarla diğer deri hastalıklarına şifa olmasını hedefliyoruz. Öte taraftan da otelin tekrar yeniden düzenlenmesi, diğer oturma guruplarının ve piknik alanlarının yeniden düzenlenmesi, yine şelale ile buraya farklı bir görsellik sağlanma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bundan sonra Valimizin de desteğiyle bu çalışmalarımız daha hızlı bir şekilde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
İspendere İçmelerini vatandaşların hizmetine sunulması noktasında önemli bir çalışmanın yürütüldüğünü belirten Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Bugün Battalgazi Belediye Başkanımız ile birlikte Bulutlu köyüne geldik. Bugün Battalgazi Belediye Başkanımızın proje alanlarını geziyoruz. İspendere’ye gelip incelemelerimizi sürdürüyoruz. İspendere ismi kadim bir isim. İspendere’deki bu güzel içmelerin tüm insanlığa şifa getirdiği noktasında da ittifak ediyorlar arkadaşlar. Çünkü gerekli analizler yapılmış. İçildiğinde bir takim hastalıklara karşı önleyici ve tedavi edici özelliği var. Bu su zengin mineral deposu olma özelliğini taşıyor. İnsanımızda eskiden beri burayı bir şifahane olarak değerlendirmiştir. Böylesi bir şifalı suyun toplumumuza, milletimize ve halkımızın hizmetine bir an önce açılması gerekiyor. Battalgazi Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Buradaki Kültür ve Turizm Bakanlığımızın göndermiş olduğu kaynak ve Battalgazi Belediyemizin de kaynaklarıyla birlikte bu vadiyi hem içmeler noktasında vatandaşlarımızın gelip konaklayabileceği ve şifa bulabileceği bir alt yapı getiriliyor. Öte taraftan da şelalesiyle, yürüme yollarıyla, kamelyaları ile süper bir tabiat manzarası içinde zaman geçirilebilecek bir alan oluşturuluyor, seyir teraslarıyla birlikte. Çalışmalardan dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın eserlerini ve yeni projelerini gördükçe Malatya ilimizin de tarihine, kültürüne, coğrafyasına ve dışarıdan buraya gelecek turistlerle birlikte halkımıza önemli bir katkı sağladığını da ifade etmek istiyorum. Bizler bu güzellikleri ne kadar halkımızın kullanımına açabilirsek, Malatya’mızın marka değerine bir o kadarda katkı sunmuş olacağız. Bu şekilde vatandaşımıza verdiğimiz değeri ortaya koymuş oluyoruz. İnşallah bir sonraki gelişimizde çalışmaları bitmiş olarak göreceğiz. Çünkü çalışmalar hızlı devam ediyor. Bu güzellikleri tüm halkımızla birlikte yaşamayı umuyorum. Battalgazi Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.