Malatya Valisi Mustafa Toprak, Hekimhan ilçesi ziyaretinde Yama Dağı’nda yapılan kayak merkezini de gezdi.
Kentteki kayak sporlarının gelişmesinin yanı sıra kış turizminin hareketlenmesi amacıyla yapılan Yama Dağı Kayak Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Toprak, 2011 yılında temeli atılan ve bu güne kadar geçen süre içerisinde halen faaliyete geçilemeyen merkezin eksiklikleri ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı.
Beraberinde Hekimhan İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, Yazıhan İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Yazıhan İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte kayak merkezini inceleyen Toprak yetkililerden kapsamlı olarak bilgiler aldı.
70 yataklı otel binası ile bin 250 metre uzunluğundaki teleski tesisinde incelemelerde bulunan Vali Toprak, bölgede ulaşımın büyük bir sorun olduğunu belirterek öncelikli olarak bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Gördüğü eksiklikleri dile getiren Toprak, “Burada bugün tüm ilgililerle birlikte yeniden konuyu ele aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen kaynak ile Köylü Mahallesinden gelen mevcut yolun Karslılar Mahallesine kadar sıcak asfalt kaplama çalışmasının ve yine Bakanımızın girişimleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca gönderilecek ilave ödenek ile de Başkınık Mahallesi ve Çimenlik Mahallesinden gelen yolda genişletme ve asfalt çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz. Yolun rampa eğimi ve viraj açısından alternatif olarak ele alınan Başkınık Mahallesi ve Çimenlik Mahallesinden gelen yolun güney de olması ve daha az kar tutması nedeniyle daha uygun olacağının ortak kanaatine vardık. Vatandaşlar böylelikle istedikleri güzergahı kullanabilecekler” diye konuştu.
Turizm Master Planı çerçevesinde turizm gelişim bölgesi planlarının ihaleye çıkıldığını belirten Toprak, bölgede ilave yaylaları ve alanları da kapsayan kısımların turizm gelişim alanlarına eklenmesi ve sınırlarının genişletilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı çıkması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Vali Toprak, son olarak kış aylarında kullanılması amacıyla inşa edilen tesisin yaz aylarında atıl durumda kalmaması ve aynı zamanda yayla turizmine hizmet vermesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.