Vücut Geliştirme Milli Takımı, 4-9 Mayıs tarihleri arasında İspanya’da düzenlenen Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda 2 altın, 1 gümüş 1 de bronz madalya kazandı.
İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na 120 kişilik sporcu kafilesi ile katılan Vücut Geliştirme Milli Takımı, şampiyonada toplamda 4 madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attı. Milli takımın başarısında büyük pay sahibi olan Malatyalı Vücut Geliştirme Milli Takım Antrenörü ve aynı zamanda Alaca Fit Spor Salonu İşletmecisi Mehmet Baldiş, İHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. 21 yıldır Antrenörlük yapan Baldiş, ilk defa milli takım antrenörlüğü yaptığını ifade ederek, sporculuk kariyerinde de 3 defa Avrupa şampiyonluğu kazandığını söyledi.
Baldiş, “Malatya doğumluyum. Yaklaşık 23 yıldır vücut geliştirme sporunu yapmaktayım. 3 defa milli sporcu oldum. Geçen 4 Mayıs tarihinde İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na Türk Milli Takımı adına antrenör olarak katıldım. Bu takımdan olmaktan çok mutlu oldum ve gurur duydum. Türkiye bu yarışmada iki altın madalya, bir bronz, bir de gümüş madalya kazandı. 2 kez İstiklal Marşı okundu. Tabi biz bundan çok mutlu olduk. İleri ki dönemlerde daha iyi hazırlanacağımızı düşünüyorum. Malatya’da katılan sporcu yoktu. Antrenör olarak ben katıldım, sporcular yardımcı oldu. Türk sporunun gelişmesinde katkıda bulundum. Onların ısınmasında, boyanmasında, motivasyonunda destek sağladım. Tabi diyette oldukları için bunların nefes terapisi, motivasyonu, sakinleştirme anlamında ısınması, boyanması, duruşu, podyumdayken onları yönlendiriyoruz. Nasıl duracaklarını, nasıl poz vereceklerini, yaptıkları hataları düzeltiyoruz ve yönlendiriyoruz. Eylül ayında dünya seçmeleri var. Türkiye’de tabi burada da Alacafit Spor Kulübü olarak 2 sporcumuz var, 2 sporcumuzu hazırlıyoruz. Yaklaşık 10 yıl geriye gidersek toplam Türkiye şampiyonasına 30 ya da 50 sporcu katılıyordu. Şimdi 2 bine aşkın sporcu katılıyor. Tabi branşlar fazlalaştı, önceden bir tane branş vardı. Şimdi fitness var, badi fitness var, vücut geliştirme var, klasik vücut geliştirme var, atletik fizik var. Tabi gençler, büyükler, bayanlar, mastırlar bunlar içerisinde kategorilere ayrılıyor. Daha önceden 3 kişi, 5 kişi Türkiye Milli Takımı Avrupa dünya şampiyonalarında ülkeyi temsil ederken, şimdi 120 kişi kafileler halinde gidiyor. Yani bu da demek oluyor ki, her kilodan 3 sporcumuz yarışmaya katılabiliyor. Kendine güvenen sporcular olursa ayrıca onlar Türkiye’yi temsil edebiliyor, şu an çok iyi bir yerde Türkiye. Vücut Geliştirme Başkanımız Niyazi Kurt Bey’e ve federasyonumuzun değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bizleri Malatya’dan alıp milli takım kadrosuna katıp, bu mutlulukları yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.