Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Beldesinde vatandaşlar deprem olmaması için toplu dua edip yemek yedi.

Cami dernekleri tarafından organize edilen ve son zamanlarda artış gösterip, sayısı 50'ye yaklaşan depremlerin zarar vermemesi kaza ve belaların defi için şükür yemeği verildi. Yemek ve duaya, Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, Söğüt Belediye Başkanı Mesut Sülü, Gövdeli, Belediye Başkanı Bayram Kaya, Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Erkenek AK Parti belde belediye başkanı Rüstem Çatı, AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu ve parti teşkilatı yöneticileri, Prof. Dr. Alper Durak, Ankara İl Acil Afet Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin ve kalabalık halk katıldı.

Erkenek Gedikağzı Camii'nde okunan Mavlid-i Şeriften sonra dualar, edilerek Allah rızası için meydana gelen depremlerin cana, mala, zarar vermemesi için dualar edildi. Yaklaşık 3 bin kişiye yemek verdi.

Cami derneğinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Erkenek'te daha öncede 1986 yılında meydana gelen depremden sonra da Allah rızası için haftalarca yemek verilmişti. Şimdi son zamanlarda meydana gelen depremler için Allah'a sığınmak, yardımın yalnızca Allah'tan geldiğine inanarak şükür etmek, dua etmek, için burada toplandık. Yemeklerimizin hiçbir farklı amacı yoktur. Erkenekli olsun olmasın herkesi davet ediyoruz. Önümüzdeki Perşembe günü tekrar yemekte buluşacağız ve dua edeceğiz. "